Ξένες ταινίες
«Μάρλεϊ, ένας μεγάλος μπελάς»
ΣΚΑΪ, 21.00
Ενα ζημιάρικο αλλά υπέροχο λαμπραντόρ ονόματι Marley ορίζει τη ζωή των ιδιοκτητών του (Τζένιφερ Ανιστον, Οουεν Γουίλσον), όμως μέσα από τη συμπεριφορά του τους μαθαίνει τη μοναδικότητα των οικογενειακών σχέσεων αλλά και τις μεγάλες αξίες της ζωής. Η ταινία του Ντέιβιντ Φράνκελ στηρίζεται στα απομνημονεύματα του δημοσιογράφου Τζον Γκρόγκαν που έγιναν μπεστ σέλερ. (ΗΠΑ, 2008, 115′)
«Ποκαχόντας» ALPHA, 21.45
Το 1607 μια αγγλική φρεγάτα ρίχνει άγκυρα στις ακτές της νέας, αλλά άγνωστης ακόμα, Αμερικής. Με αρχηγό τον Τζον Σμιθ, οι επιβάτες της θα έρθουν σύντομα σε επαφή με τους ιθαγενείς κατοίκους στα βάθη της ενδοχώρας. Ομως, η συνάντηση των δύο πολιτισμών δεν προμηνύεται ομαλή. Η ένταση ανάμεσά τους σύντομα κλιμακώνεται και ο πόλεμος φαίνεται η μόνη διέξοδος για όλους, εκτός από τον Τζον Σμιθ και την πριγκίπισσα Ποκαχόντας, την κόρη του αρχηγού της ινδιάνικης φυλής των Παουατάν, καθώς η αγάπη γεννιέται ανάμεσά τους απροσδόκητα. Η 33η ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία για να μιλήσει στις καρδιές μικρών και μεγάλων. (ΗΠΑ, 1995, 81′)
«Αφεντικά για σκότωμα» STAR, 23.15
Τρεις φίλοι υποφέρουν τα πάνδεινα από την απαράδεκτη συμπεριφορά των άθλιων αφεντικών τους. Τι μπορείς να κάνεις όταν το αφεντικό σου, που είναι ψυχάκιας, λυσσάρα ή βαρεμένος, αποτελεί την πηγή της δυστυχίας σου; Η παραίτηση δεν είναι λύση, ούτε και επιλογή. Κάποιος πρέπει να τους βάλει στη θέση τους, κάποιος πρέπει να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Ετσι με τη βοήθεια λίγου αλκοόλ και με κάποιες «υποδείξεις» από έναν πρώην κατάδικο, ο Νικ (Τζέισον Μπέιτμαν), ο Ντέιλ (Τσάρλι Ντέι) και ο Κερτ (Τζέισον Σουντέικις) βάζουν σε εφαρμογή ένα πολύπλοκο αλλά φαινομενικά δοκιμασμένο σχέδιο. (ΗΠΑ, 2011, 90′)

HeliosPlus