Ξένες ταινίες
«Ο πλανήτης των πιθήκων: Η εξέγερση»
ΣΚΑΪ, 21.00
Ενας χιμπαντζής που μεγαλώνει ανάμεσα σε ανθρώπους βρίσκει πρόσβαση σε ένα πειραματικό φάρμακο που του δίνει ανθρώπινη ευφυΐα και συναισθήματα. Αναζητώντας εκδίκηση για τα άλλα ζώα του είδους του που βρίσκονται φυλακισμένα σε ένα καταφύγιο για πρωτεύοντα θηλαστικά, δίνει και σε άλλους χιμπαντζήδες το ίδιο φάρμακο. Σύντομα, θα δημιουργήσει έναν στρατό από ευφυείς πιθήκους, έτοιμους για επανάσταση ενάντια στο ανθρώπινο είδος. (ΗΠΑ, 2011, 105′)
«Elisabeth: Η χρυσή εποχή» STAR, 24.00
Εχοντας επίγνωση των θρησκευτικών και πολιτικών αλλαγών στην Κεντρική Ευρώπη στα τέλη του 16ου αιώνα, η Ελισάβετ I συνειδητοποιεί ότι η εξουσία της απειλείται ευθέως από τον ισπανό βασιλιά Φίλιππο ΙΙ, που φέρεται να συμμαχεί με την ξαδέρφη της, Μαρία Στιούαρτ. Και ενώ ετοιμάζεται να κηρύξει τον πόλεμο για να υπερασπιστεί την αυτοκρατορία της, τα τρυφερά αισθήματα που νιώθει για τον σερ Ουόλτερ Ράλεϊ δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Πρωταγωνιστούν οι Ρις Ιφανς, Κέιτ Μπλάνσετ, Τζέφρι Ρας, Κλάιβ Οουεν, Σαμάνθα Μόρτον. (Αγγλία/Γαλλία, 2007, 102′)
«Ο παραχαράκτης» ALPHA, 00.30
Ο Ρέι Κάτερ (Τζον Τραβόλτα), ένας διαβόητος παραχαράκτης δεύτερης γενιάς, καταφέρνει να αποφυλακιστεί μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο, λόγω του ότι ο γιος του έχει διαγνωστεί με καρκίνο. Παρά την επιθυμία του να εγκαταλείψει μια για πάντα τις παράνομες δραστηριότητες για να αφοσιωθεί στον γιο του, το σκοτεινό παρελθόν δεν τον αφήνει ήσυχο. Οταν ο άνθρωπος που τον βοήθησε να βγει πρόωρα από τη φυλακή έρχεται να ζητήσει το αντάλλαγμά του, ο Ρέι Κάτερ δεν έχει πολλά περιθώρια να τον αποφύγει. Η νέα αποστολή του είναι να κλέψει έναν πίνακα του Μονέ από το μουσείο που εκτίθεται και να τον αντικαταστήσει με έναν πλαστό, που θα φτιάξει ο ίδιος. (ΗΠΑ, 2014, 92′)

HeliosPlus