Το vima.gr προτείνει για την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου

Ξένες ταινίες
«Εγώ, το ροµπότ» ΣΚΑΪ, 21.00
Στο Σικάγο του 2035 η εταιρεία USR κυριαρχεί στην αγορά των ρομπότ, έχοντας κατασκευάσει το δημοφιλέστερο και πιο εξελιγμένο μοντέλο. Η ξαφνική αυτοκτονία ενός κορυφαίου επιστήμονα της USR κινεί τις υποψίες του ντετέκτιβ Σπούνερ (Γουίλ Σμιθ), ο οποίος θεωρεί ότι για την «αυτοκτονία» ο υπ’ αριθμόν 1 ύποπτος είναι ένα ρομπότ. Ο ντετέκτιβ είναι ο μόνος που έχει ελπίδες να ξετυλίξει το νήμα μιας συνωμοσίας, στους κόλπους της οποίας εμπλέκονται άνθρωποι, ρομπότ και συμφέροντα. (ΗΠΑ, 2004, 115′)

«Τα 101 σκυλιά της Δαλµατίας»
ALPHA, 21.45
Μια βόλτα στο Σεντ Τζέιμς Παρκ θα έχει ως αποτέλεσμα ο Πόνγκο και η Περντίτα, δύο σκυλιά Δαλματίας, να ερωτευτούν σφοδρά. Το ίδιο θα συμβεί και στους ιδιοκτήτες τους, Ρότζερ (Τζεφ Ντάνιελς) και Ανίτα (Τζόελι Ρίτσαρντσον). Η ευτυχία τους όμως ανατρέπεται, όταν η διάσημη σχεδιάστρια μόδας και αφεντικό της Ανίτα, Κρουέλα Ντε Βιλ (Γκλεν Κλόουζ), αποφασίζει να φτιάξει μια γούνα από δέρμα σκυλιών Δαλματίας. Βασισμένη στην επιτυχία κινουμένων σχεδίων του 1961, η ταινία της Disney εγκωμιάστηκε από κοινό και κριτικούς για τον ρυθμό της, αλλά και την ερμηνεία της Γκλεν Κλόουζ. (ΗΠΑ, 1996, 103′)

«Leon (Leon: the professional)»
STAR, 23.15
Ο Λεόν (Ζαν Ρενό) είναι ένας πληρωμένος δολοφόνος, ο οποίος δουλεύει μόνος, μετακινείται συχνά, ανάλογα με τις απαιτήσεις της δουλειάς, και ζει λιτά σε ένα μικρό διαμέρισμα. Οι καταστάσεις φέρνουν στη ζωή του τη μικρή Ματίλντα (Νάταλι Πόρτμαν), την πιτσιρίκα της διπλανής πόρτας, και ο Λεόν πρέπει να μάθει να συμβιώνει με έναν άλλο άνθρωπο, να τον φροντίζει και να τον προστατεύει, πράγμα καθόλου εύκολο για κάποιον που έχει συνηθίσει στη μοναχική ζωή και δεν έχει ιδιαίτερο ταλέντο στην επικοινωνία. (Γαλλία, 1994, 122′)

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.