Το vima.gr προτείνει για την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου

Ξένες ταινίες

«Η κλέφτρα των βιβλίων» ΣΚΑΪ, 21.00
Η μικρή Λίζελ, που ζει στη Γερμανία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δίνεται για υιοθεσία σε μια ανάδοχη οικογένεια. Με την υποστήριξη της νέας της οικογένειας και την προτροπή του Μαξ, ενός νεαρού εβραίου πρόσφυγα που η οικογένεια κρύβει στο σπίτι της, η Λίζελ μαθαίνει σιγά-σιγά να διαβάζει. Για τη Λίζελ και τον Μαξ η δύναμη των λέξεων και της φαντασίας γίνεται ο μοναδικός τρόπος διαφυγής από την ταραχώδη κατάσταση που επικρατεί. (ΗΠΑ/Γερμανία, 2013, 131′)

«Η Λαίδη κι ο Αλήτης» ALPHA, 22.15
Η Λαίδη είναι ένα κόκερ σπάνιελ, που μεγαλώνει μέσα στις ανέσεις μιας ευκατάστατης οικογένειας. Οταν κάποια στιγμή η οικογένεια που τη φροντίζει αποκτά το πρώτο παιδάκι τους, η μοίρα της Λαίδης φαίνεται να αλλάζει. Στον δρόμο της όμως θα εμφανιστεί ο Αλήτης, ένα μπάσταρδο σκυλί, που τρέφεται από τους κάδους και συχνάζει στις πιο ύποπτες γειτονιές. Αν και προέρχονται από διαφορετικό περιβάλλον, οι περιπέτειες και τα απρόοπτα που συναντούν μπροστά τους θα αλλάξουν τη ζωή τους με τρόπο μοναδικό. (ΗΠΑ, 1955, 76′)
«Το άδυτο» (Sanctum) STAR, 24.00
Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, η ταινία αφηγείται την ιστορία του Φρανκ Μακ Γκουάιρ (Ρίτσαρντ Ρόξμπεργκ), ενός εξαιρετικού δύτη, ο οποίος θέλει ναείναι ο πρώτος που θα ερευνήσει ένα σύστημα σπηλαίων στον Νότιο Ειρηνικό. Ο Φρανκ οργανώνει την ομάδα του, στην οποία συμμετέχει ο έφηβος γιος του (Τζος Ρις Γουέικφιλντ), αλλά και ο εκατομμυριούχος χρηματοδότης του παράτολμου εγχειρήματος Καρλ Χάρλεϊ (Ιοαν Γκράφαντ) και ξεκινάνε για τη μεγάλη περιπέτεια. Λίγο μετά την είσοδό τους στο σπήλαιο, μια τρομακτική καταιγίδα προκαλεί την κατάρρευση της εισόδου αναγκάζοντας την ομάδα να προχωρήσει βαθύτερα στο σκοτάδι σε αναζήτηση μιας εναλλακτικής εξόδου. (ΗΠΑ, 2010, 100′)

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.