θεματικό πάρκο
Στον κόσμο του Τριβιζά

Συνεχίζεται ως τις 3 Φεβρουαρίου 2018 η λειτουργία του Θεματικού Πάρκου και Μουσείου «Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά». Ας σημειωθεί ότι το θεματικό πάρκο Τριβιζά στηρίζει τη δράση του act4Greece «Καρδιές για Ολους», καθώς εκεί προσφέρει ένα μέρος των εσόδων η διοργανώτρια εταιρεία Helexpo.


κινηματογράφος
Γέλιο στη Θεσσαλονίκη

Η Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ3 και το ΚΕMΕΣ ολοκληρώνουν το μίνι αφιέρωμά τους «Γιορτές με γέλιο» και προβάλλουν την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018 στις 21.00 στην αίθουσα ΒΑΚΟΥΡΑ 1 (Ιωάννου Μιχαήλ 8, τηλ. 2310 233665) την αισθηματική κωμωδία του Τζιν Σακς «Ξυπόλυτοι στο πάρκο» (ΗΠΑ, 1967, έγχρωμη, 106′). Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζέιν Φόντα κ.ά.

για το παιδί

Από την Τρίτη 2 ως την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου η Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107, Αθήνα) παρουσιάζει τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων του εφετινού φεστιβάλ «Animasyros 10». Η δράση περιλαμβάνει τα καλύτερα των προγραμμάτων του επίσημου καταλόγου του Animasyros 10, ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά 8-12 ετών, αλλά και την πρώτη προβολή του «The Ox», παρουσία του σκηνοθέτη Γιώργου Νικόπουλου. Για τις ταινίες η είσοδος είναι ελεύθερη. Για το εργαστήριο το κόστος συμμετοχής είναι 27 ευρώ. Πληροφορίες: τηλ. 213 017 8002.

όπερα
«La Boheme» στη Λυρική

Η δημοφιλής όπερα του Πουτσίνι «La Boheme» στη σκηνοθεσία του Γκρέιαμ Βικ αναβιώνει από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σκηνικά-κοστούμια: Ρίτσαρντ Χάντσον. Με τους Μυρτώ Παπαθανασίου (Μιμή), Γιάννη Χριστόπουλο (Ροντόλφο), Διονύση Σούρμπη (Μαρτσέλο), Ευμορφία Μεταξάκη (Μουζέτα) κ.ά. Στις 3 και 5/1, στις 20.00.

συναυλία
Αρωμα Βιέννης στο Μέγαρο

Ενα λαμπερό καλωσόρισμα της καινούργιας χρονιάς με βαλς, πόλκες και μαζούρκες παρουσιάζουν Οι μουσικοί της Καμεράτας υπό τον Γιώργο Πέτρου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Οτο Νικολάι και Γιόχαν Στράους υιού. Στις 4/1, στις 20.30.

θέατρο
«Ο γλάρος» στον Πειραιά

Σε απόδοση και σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά «Ο γλάρος» του Τσέχοφ συνεχίζει τις παραστάσεις του στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Κουρής, Ακύλλας Καραζήσης, Νίκος Χατζόπουλος, Δημήτρης Ημελλος, Αλκηστις Πουλοπούλου, Δημήτρης Παπανικολάου κ.ά. Παραστάσεις: Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή στις 20.30, Σάββατο στις 17.00 και στις 21.00, Κυριακή στις 19.00.

«Το τίμημα» στο Ιλίσια

Το έργο του Αρθουρ Μίλερ «Το τίμημα» παίζεται στο θέατρο Ιλίσια υπό τη σκηνοθετική ματιά της Ιωάννας Μιχαλακοπούλου. Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος υποδύεται τον ρωσοεβραίο παλαιοπώλη Γκρέγκορι Σόλομον και μαζί του παίζουν ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Χρήστος Σαπουντζής και η Ρένια Λουιζίδου. Μετάφραση: Μάκη Μαρσέιγ. Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή στις 19.00, Πέμπτη – Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00.

«Κοριολανός» στο Σημείο

Ο Αλέξανδρος Διαμαντής σκηνοθετεί το έργο του Σαίξπηρ «Κοριολανός» στο θέατρο Σημείο. Παίζουν: Ιωάννης Παπαζήσης, Παρθενόπη Μπουζούρη, Στάθης Μαντζώρος κ.ά. Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές. Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15 ως τις 16 Ιανουαρίου 2018.

«Fool for Love» στο Αλμα

Ο Γιώργος Οικονόμου σκηνοθετεί το έργο του Σαμ Σέπαρντ «Fool for love» στη Β’ σκηνή του θεάτρου Αλμα. Μετάφραση: Δάφνη Οικονόμου. Με τους Γιώργο Κέντρο, Τζένη Θεωνά, Πέτρο Λαγούτη, Βασίλη Παλαιολόγο. Παραστάσεις: Παρασκευή 21.15, Σάββατο: 18.15 και 21.15, Κυριακή: 18.15.

μουσική
Blues Wire στο Κύτταρο

Οι Blues Wire, το συνώνυμο των μπλουζ στην Ελλάδα, η μπάντα που έβαλε τα θεμέλια, έχτισε και ακόμα κρατάει τα κλειδιά του είδους, εμφανίζεται την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου στο κλαμπ Κύτταρο. Καλεσμένος σε αυτή τη βραδιά ο Simos Kokavesis και το τρίο του.

Swing στο Half Note

To φωνητικό τρίο των DIVINAS, τρεις περφόρμερ γεμάτες χαρίσματα που έχουν αποσπάσει βραβεία για τον μοναδικό τρόπο που μεταφέρουν στη σκηνή θεάτρων και clubs την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του πρώτου μισού του περασμένου αιώνα, επιστρέφουν με το εξαιρετικό κουαρτέτο τους στο Half Note Jazz Club έως και την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου.

Εντεχνη στη Fabrica

Eνδιαφέρουσες επιλογές από την ελληνική έντεχνη και ροκ δισκογραφία την Κυριακή 31/12 στο «Fabrica de Vino», ένα από τα ομορφότερα wine bars της Αθήνας (Εμμ. Μπενάκη 3). Μουσική επιμέλεια: Νικόλας Πιτσάκης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ