Στόλισε χριστουγεννιάτικα το άδειο Μαξίμου, έβαλε την προσωπική του σκηνοθέτρια Ζωή Χαλιδιά να του φτιάξει ένα καλαίσθητο βιντεάκι με το σλόγκαν «είναι δίκαιο και μας αξίζει», μοίρασε στο μεταξύ και άλλα επιδόματα, βεβαιώθηκε ότι όλα θα ήταν έτοιμα για τη χριστουγεννιάτικη λοταρία και εν συνεχεία ετοίμασε με ήσυχη την πολιτική του συνείδηση τις βαλίτσες του και αναχώρησε οικογενειακώς για τη χιονισμένη Σερβία, προσκεκλημένος του σέρβου προέδρου. Οτι δικαιούται και ο Αλέξης Τσίπρας διακοπές, τις δικαιούται, πώς να το κάνουμε; Του αξίζουν όμως; Ιδού το ερώτημα. Κατά τους συνεργάτες του, του αξίζουν και με το παραπάνω, «αφού κουράστηκε να φέρει την ανάπτυξη» λένε, ή «να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια». Κατά την αντιπολίτευση, ο Πρωθυπουργός δεν δικαιούται ούτε του αξίζουν χριστουγεννιάτικες διακοπές, τη στιγμή που οι περισσότεροι Ελληνες δεν πήγαν πουθενά λόγω οικονομικών δυσκολιών και τα συσσίτια αλληλεγγύης ήταν περισσότερα από πέρυσι. Επιπλέον, λένε ότι δεν του αξίζουν επειδή φτωχοποίησε τη χώρα και μοίρασε χριστουγεννιάτικα λεφτά με τα λεφτά των… άλλων (της υπερφορολόγησης). Η μοναδική περίπτωση, κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, που αναγνωρίζουν στον Τσίπρα ότι όντως δικαιούται διακοπές είναι επειδή, όπως λένε, θα είναι οι τελευταίες του χριστουγεννιάτικες διακοπές ως πρωθυπουργού.
nnn
Οπως και να ‘χει το πράγμα, μαθαίνω ότι ο κ. Τσίπρας στη Σερβία «καλοπερνά» (έτσι ακριβώς μου το είπαν οι συνεργάτες του με τους οποίους επικοινώνησε για να μάθει τι γίνεται στη χώρα και για να δώσει οδηγίες την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου το μεσημέρι). Χαλαρώνει, οργανώνει εκδρομές, ξεκουράζεται και ξοδεύει χριστουγεννιάτικες ώρες με την οικογένειά του. Διαμήνυσε μάλιστα στους εδώ συνεργάτες του ότι «περνά καλά» εκεί όπου βρίσκεται και έδωσε υπόσχεση ότι θα κάνει Πρωτοχρονιά στην Αθήνα. Το ερώτημα είναι πώς πήγε ο Πρωθυπουργός στη Σερβία; Η Πολεμική Αεροπορία με διαβεβαιώνει ότι δεν χρησιμοποίησε το κρατικό αεροσκάφος ή το ελικόπτερο. Αλλωστε διακοπές με κρατικό αεροσκάφος θα πήγαινε πολύ. Εάν πήγαινε οδικώς, κάποιος θα τον έβλεπε (σε κανένα από τα διόδια ή στα σύνορα), το ίδιο θα συνέβαινε και στο αεροπλάνο της γραμμής. Συνεπώς περιμένω μαρτυρίες…
Ο Ρέμος, ο Κουρουμπλής, η Khoury και ο Αβραμόπουλος
Την προπερασμένη Πέμπτη, την παραμονή της πρεμιέρας στο «Αθηνών Αρένα», όπου τραγουδούν ο Αντώνης Ρέμος και η Φουρέιρα, βρήκαν την ευκαιρία πολλοί πολιτικοί να το ρίξουν έξω και να συνδιασκεδάσουν, αφήνοντας κατά μέρος μίση και πάθη και αλληλοκατηγορίες. Προτού σας αποκαλύψω τη «συνεύρεση» τόσων πολλών πολιτικών, να σας ενημερώσω ότι στο ίδιο «μαγαζί», το ίδιο βράδυ, είχε και ένα… πάρτι το εκ Λιβάνου ζεύγος Khoury. Τώρα θα πείτε, ποιο είναι αυτό το ζεύγος που μπορεί να συγκεντρώσει στο πάρτι του τόσο πολλούς πολιτικούς
nnn
Η σύζυγος Hala Khoury είναι το τελευταίο διάστημα στην πρώτη γραμμή της κοσμικής Αθήνας. Διαθέτει κατασκευαστική εταιρεία με έδρα τη χώρα μας.
nnn
Εκείνο το παγωμένο βράδυ που το θερμόμετρο έδειχνε 3 βαθμούς Κελσίου, πλην των κοσμικών (οι οποίοι έδωσαν όλοι το «παρών» τους) απόλαυσαν Ρέμο (και το τραγούδι του «Ολος δικός σου») και Φουρέιρα (και το τραγούδι της «Μόνο για σένα»), βρέθηκαν σε διαφορετικά τραπέζια στο «Αθηνών Αρένα» ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής (όλο χαρά που καθάρισε ακόμη και τις πέτρες του Σαρωνικού, όπως έλεγε), ο Γιώργος και ο Νίκος Παπανδρέου, ο επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος και ο πρώην (υπηρεσιακός) πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης. Υπήρχαν και άλλοι (που κάπνιζαν μάλιστα πούρα) αλλά δεν έχει σημασία να σας τους ονοματίσω, αφού πλέον δεν είναι στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Οταν ο Φλαμπουράρης κατέβασε την… ελληνική σημαία
Ηταν λίγες εβδομάδες πριν από την επιβολή της δικτατορίας όταν ο Αλέκος Φλαμπουράρης μαζί με μια παρέα τότε αριστερών αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για τη Δημοκρατία και για το Σύνταγμα, αλλά όχι με τον συνηθισμένο τρόπο (πορείες, διαδηλώσεις κ.τ.λ.), αλλά με εντυπωσιακό τρόπο: Να κατεβάσουν την ελληνική σημαία από το Χημείο της Θεσσαλονίκης και στη θέση της να αναρτήσουν μια… μαύρη σημαία που έγραφε «114». Και έγινε, όπως ήταν αναμενόμενο, εθνικιστικός σεισμός. Οι εφημερίδες τής Θεσσαλονίκης έγραψαν τότε ότι «κομμουνιστές βεβήλωσαν τη σημαία μας», αλλά ο κ. Φλαμπουράρης (νεαρός τότε) ήταν γεμάτος υπερηφάνεια για το κατόρθωμά του: «Στην πραγματικότητα δεν ήθελα να κατεβάσω την ελληνική σημαία, αλλά στο κοντάρι ήταν μόνον αυτή και ήταν χαμηλά. Ετσι την κατέβασα και στη θέση της έβαλα τη μαύρη σημαία με το επαναστατικό σύνθημα «114»» μου εξήγησε.
Οχι άλλο… κάρβουνο για τη ΔΕΗ
«Αχθοφόρος του λιγνίτη» είναι η ΔΕΗ, σύμφωνα με τον πρόεδρό της Μανώλη Παναγιωτάκη. Κάνοντας την αυτοκριτική του, παραδέχεται ότι η επιχείρηση «πνίγηκε» όλα αυτά τα χρόνια από το… κάρβουνο και δηλώνει ότι «η λιγνιτική παραγωγή σε συγκεκριμένες ποσότητες είναι αναγκαία για τη χώρα και όχι για τη ΔΕΗ». Μάλιστα, διαβλέπει στην πώληση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ μια ευκαιρία για την επιχείρηση προκειμένου να στραφεί σε καθαρές μορφές ενέργειας. Ανάγκα και θεοί πείθονται…
Ο γυάλινος πύργος του Μαξίμου Ισως να έχετε διερωτηθεί με ποιο τρόπο διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου. Πράκτοράς μου, λοιπόν, εντός του Μεγάρου, μου αποκάλυψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύμβουλοί του βλέπουν τις τελευταίες δημοσκοπήσεις μόνον… «ως κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα στα δύο κόμματα». Κοίταξε, μου είπε, δεν τους ενδιαφέρει τόσο η διαφορά που καταγράφεται ανάμεσα στα δύο κόμματα (που δεν είναι η ίδια σ΄όλες τις δημοσκοπήσεις), αλλά τους αρκεί ότι κλείνει η ψαλίδα. Μου επεσήμανε μάλιστα ότι εκείνο που επίσης κοιτάζουν με ενδιαφέρον είναι το ζήτημα της συσπείρωσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ. Λένε συγκεκριμένα ότι η συσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι γύρω στο 50% (δηλαδή οι μισοί ψηφοφόροι του έχουν ήδη φύγει) και της ΝΔ ότι έπιασε «ταβάνι», γύρω στον 85%. Αρα, υπολογίζουν υπάρχουν πολλές πιθανότητες επιστροφής ψηφοφόρων στον ΣΥΡΙΖΑ, «κάτι που θα συμβεί»(όπως το… προεξοφλούν) εντός του 2018. Πώς όμως;
***
Με τις… παροχές! Οχι αυτές που ήδη δόθηκαν, αλλά αυτές που θα δοθούν. Ηδη η Εφη Αχτσιόγλου ανακοίνωσε αύξηση του κατώτατου μισθού, πρόκειται να μπουν οι πρώτες μπουλντόζες στο Ελληνικό το πρώτο εξάμηνο του 2018, ο ΤΑΡ προχωρεί, αναμένουν επενδύσεις πάνω από 1,5 δισ. στα ενεργειακά και υπολογίζουν ακόμα και μείωση της ανεργίας. Το περίεργο με τις εκτιμήσεις αυτές είναι ότι οι του Μαξίμου δηλώνουν ότι «δεν έχουν εμπιστοσύνη στις δημοσκοπήσεις» ( αλλά τις μελετούν), ότι το μείζον θέμα με τους πλειστηριασμούς θα ξεπεραστεί (χωρίς να λένε το πώς), ότι δεν πρόκειται να υπάρξει λύση εντός του 2108 για το Σκοπιανό (λένε μάλιστα ότι θα εξελιχθεί η λύση του ως ένα δεύτερο… κυπριακό), ότι θα διατηρηθεί έως τις εκλογές η συμμαχία με τον Καμμένο και ότι θα μειώσουν τη φορολογία και τον ΕΝΦΙΑ και πολλά άλλα που φαντάζουν ότι ζουν μέσα σ΄ένα γυάλινο πύργο.
HeliosPlus