Νέοι μέτοχοι στη Lamda Development

Ο όμιλος Olympia από κοινού με τηVNK Capitalαπέκτησαν το 12,8% της Lamda Development SA μέσω του κοινού επενδυτικού οχήματος Voxcove Holdings. Ü Ο όμιλος Olympia έχει ιδρυθεί από τον κ. Πάνο Γερμανό και η VNK ανήκει στα αδέρφια Βασίλη και Νέλλη Κάτσου. Πωλητής ήταν η Blackstone και η αξία της συναλλαγής ανήλθε στα 55 εκατ. ευρώ. Η απόκτηση της συμμετοχής έγινε σε μια στιγμή που η επένδυση του Ελληνικού φαίνεται να ξεμπλοκάρει, αφού ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του προεδρικού διατάγματος για την ανάπλαση της περιοχής από τη Lamda Development και τους ξένους εταίρους της.

Η φορο-λοταρία

Αλλοι δέκα φορολογούμενοι είναι οι τυχεροί της λοταρίας της Εφορίας με τις αποδείξεις για το 2017. Ολοι κερδίζουν από 1.000 ευρώ, ενώ θα πρέπει να μπουν στο Taxis με τους κωδικούς τους για να δουν αν μπήκαν τα χρήματα.Ü Η υφυπουργός Οικονομικών κυρία Κατερίνα Παπανάτσιου (σκίτσο)καλεί τους φορολογουμένους να χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα γιατί τον Ιανουάριο θα γίνει νέα κλήρωση για τις αποδείξεις που κόψαμε στις γιορτινές αγορές. Κάθε χρόνο 12.000 καταναλωτές θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ.Ü Το πρόβλημα όμως δεν λύνεται. Οσο οι φόροι είναι στα ύψη και συνεχίζεται το γνωστό παζάρι «τόσο με απόδειξη, τόσο χωρίς απόδειξη» όλοι είμαστε και θα είμαστε χαμένοι… Και το γνωρίζει.

«Μένουμε Ελλάδα»

Μετά την πώληση τον περασμένο Απρίλιο από την Ελαΐς – Unilever Hellas του κλάδου των μαργαρινών με τα προϊόντα Flora, Βιτάμ, Super Fresco, Αλτις Soft, Ελαΐς και Becel, ακολούθησαν και τα ελαιόλαδα.Ü Πρόκειται για τις μάρκες Αλτις, Ελάνθη και Solon μαζί με το εργοστάσιο της Ελαΐς στην οδό Πειραιώς. Ü Ηταν μια κεντρική συμφωνία της «μαμάς» Unilever με το αμερικανικό fund ΚΚΡ να πωλήσει τις δραστηριότητές της στο ελαιόλαδο παγκοσμίως και στην Ελλάδα.Ü Από τη Unilever, που συνάμα είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής supermarket στην Ελλάδα, διαβεβαιώνουν ότι η διατήρηση παραγωγικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα παραμένει στρατηγική επιλογή.Ü Πλέον η παρουσία της Unilever στην Ελλάδα εντοπίζεται στο εργοστάσιο του Ρέντη (παραγωγής τροφίμων και απορρυπαντικών και κέντρο διανομής), στο εργοστάσιο της ΕΒΓΑ στην Ιερά Οδό (Algida), στο εργοστάσιο τοματοποιίας στη Γαστούνη και στο κέντρο αποθήκευσης διανομής στο Σχηματάρι.

Επιστροφές…

Την επανεμφάνισή τους έκαναν στα μέσα της εβδομάδας οι «καραμανλικοί» στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Παπαθανασίου με τίτλο «8 μήνες». Ü Στην εκδήλωση ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών καταθέτει τη δική του μαρτυρία, «την αλήθεια του έργου μας» όπως σημειώνει, όχι απλά για να αποσείσει τις όποιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης που υπηρέτησε ή και τις δικές του, αλλά για να καταθέσει στον καλοπροαίρετο αναγνώστη την προσωπική μαρτυρία του. Ü Ακολούθησε η αντεπίθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου με μακροσκελές σημείωμά του στο Facebook.Ü Επιστροφές… καταστροφές, όπως λέει και το άσμα.

Από καπναποθήκη ξενοδοχείο

Η πόλη της Δράμας αναβάθμισε την παρουσία της στον τουριστικό χάρτη με την αναβίωση της παλιάς καπναποθήκης «Hermann Spierer» του 1924 και τη μετατροπή της σε ένα ελκυστικό ξενοδοχείο. Το «Hydrama Grand Hotel», το οποίο ολοκληρώθηκε με τη στήριξη ευρωπαϊκής χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος «Jessica», ολοκληρώνει έναν χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας, συνεχίζοντας να προσελκύει το ενδιαφέρον των επισκεπτών στη Δράμα. Ü Χάρη και στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, η ιστορική καπναποθήκη μετατράπηκε σε ένα μοντέρνο ξενοδοχείο 73 δωματίων, διατηρώντας ταυτόχρονα όλα τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτιρίου.
Η λειτουργία του «Hydrama Grand Hotel» συνέβαλε στη δημιουργία 55 νέων θέσεων εργασίας και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, διότι το ξενοδοχείο, εκτός από την προσέλκυση περισσότερων από 16.000 τουριστών μέσα σε έναν χρόνο, βοήθησε επίσης στην ανάπτυξη ενός διευρυμένου δικτύου συνεργασίας με τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ