ελληνικη μουσικη
Εντεχνη στη Fabrica

Eνδιαφέρουσες επιλογές από την ελληνική έντεχνη και ροκ δισκογραφία τις Κυριακές 24/12 και 31/12 στο «Fabrica de Vino», ένα από τα ομορφότερα wine bars της Αθήνας (Εμμ. Μπενάκη 3). Μουσική επιμέλεια: Νικόλας Πιτσάκης.

Φραγκούλης στο Μέγαρο

O Μάριος Φραγκούλης ερμηνεύει τα ωραιότερα κλασικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλον τον κόσμο, καθώς και μεγάλες επιτυχίες από μιούζικαλ, στις 27 και 28 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τίτλος των συναυλιών «In the mood». Μαζί του, οι σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη και Μυρσίνη Μαργαρίτη. Στη διεύθυνση ορχήστρας, ο μαέστρος Στάθης Σούλης. Ωρα έναρξης: 20.30.

Κοτονιάς – Μαργιολά στον Πειραιά

Ο Θοδωρής Κοτονιάς και η Σαββέρια Μαργιολά θα περάσουν για μια βραδιά από το «Κρεμλίνο» στον Πειραιά (Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου), προκειμένου να μοιραστούν με το κοινό όμορφες μουσικές στιγμές.


κινηματογραφος
«Σινεμά όλη την ημέρα»

Συνεχίζεται στον κινηματογράφο «Αστορ» το πρόγραμμα «Σινεμά όλη την ημέρα», με προβολές από νωρίς το μεσημέρι ως πολύ αργά το βράδυ επιλεγμένων ταινιών για όλα τα γούστα και με προνομιακές τιμές εισιτηρίου για όλους. Σταδίου 28 (είσοδος από Στοά Κοραή), Αθήνα, σταθμός μετρό Πανεπιστήμιο, τηλ. 210 3211.950.


παρασταση
Happy opera στο Half Note

Το απόγευμα της Τρίτης 26 Δεκεμβρίου στο «Half Note Jazz Club» ανεβαίνει η παράσταση «Happy Opera». Ενα μουσικό, οπερατικό ταξίδι, όπου η «Κάρμεν» φλερτάρει με τον Φρανκ Σινάτρα, η «Τραβιάτα» συναντά την «Οπερα της Πεντάρας» και ο «Κουρέας της Σεβίλλης» χορεύει «Cheek To Cheek» με την Τζίλντα από το «Ριγκολέτο». Επί σκηνής ενώνουν τις δυνάμεις τους τρεις λυρικές φωνές και ένα πιάνο: η σοπράνο Λαμπρινή Καρτάλη, ο τενόρος Χρήστος Λάζος, ο μπάσος Παύλος Μαρόπουλος και ο πιανίστας Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου.

ρεσιταλ
Εκκλησιαστικό όργανο στο Μέγαρο

Εργα Γ.Σ. Μπαχ, Γ. Πάχελμπελ, Γ. Μπραμς, Ο. Μεσιάν και άλλων παρουσιάζει η Ουρανία Γκάσιου στο ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου που δίνει στις 26/12 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το ρεσιτάλ ανθολογεί τρεις αιώνες μουσικής για τον βασιλιά των οργάνων. Στις 20.30.

χορος
Χριστουγεννιάτικος «Καρυοθραύστης»

Το διάσημο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι «Ο Καρυοθραύστης» παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τον θρύλο του θεάτρου Μπαλσόι Γιούρι Γκριγκορόβιτς και το συγκρότημα Grigorovich Ballet Theatre of Russia. Πρόκειται για μια χορευτική υπερπαραγωγή με εντυπωσιακά εφέ και με τη συμμετοχή των πρώτων σολίστ των Μπαλσόι. Ως τις 30/12.

θεατρο
Παραμύθια στο Μέγαρο

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί τα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν σε μια παράσταση στην οποία παίζουν η Μαρία Ναυπλιώτου, ο Νίκος Κουρής, η Λένα Παπαληγούρα και ο Γιώργος Νανούρης. Στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης την Τρίτη (26/12) και στις 29-30/12, 6 & 7/1/2018. Συνοδεύει 18μελής ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Βλάχου. Στις 12.00, στις 15.00 και στις 17.00.

H «Καρφίτσα» της Ελένης Ζιώγα

Με καινούργιο θεατρικό έργο επανέρχεται στη σκηνή η Ελένη Ζιώγα. Πρόκειται για την «Καρφίτσα (ή Απλά Μαθήματα Επιβίωσης)» που παρουσιάζεται στο Bios. Παίζουν: Ελένη Ζιώγα, Υβόννη Μαλτέζου, Λουκία Πιστιόλα και Εκτορας Λιάτσος. Επιμέλεια σκηνοθεσίας και κίνησης: Εφη Καρακώστα. Σκηνικά: Τίνα Τζόκα. Κοστούμια: Μυρτώ Καρέκου. Σχεδιασμός φώτων: Στέλλα Κάλτσου. Στην Κεντρική Σκηνή του Bios, από Πέμπτη ως και Κυριακή στις 21.00.

«Μόλι Σουίνι» στο Δώμα

Η ομάδα Πυρ παρουσιάζει το έργο του Μπράιαν Φρίελ «Μόλι Σουίνι» στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Μετάφραση: Αργύρης Ξάφης. Σκηνοθεσία: Ιώ Βουλγαράκη. Σκηνικό – Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού. Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου. Παίζουν: Δέσποινα Κούρτη, Αργύρης Ξάφης, Δημήτρης Γεωργιάδης. Παραστάσεις: Τετάρτη –Πέμπτη –Σάββατο στις 21.15 & Κυριακή στις 19.00. Ως τις 14.1.2018.

«Γυναίκες του Παπαδιαμάντη»

Με προεξάρχουσα γυναίκα-ηρωίδα τη Φραγκογιαννού-Φόνισσα, που αποτελεί το βασικό πρόσωπο της παράστασης αλλά και της παπαδιαμαντικής δημιουργίας, ο Πέτρος Ζούλιας στήνει έναν χορό από κωμικά και δραματικά περιστατικά ζωής γυναικών στις αρχές του 20ού αιώνα. Αυτές είναι οι «Γυναίκες του Παπαδιαμάντη», βασισμένες σε υλικό από διηγήματά του. Παίζουν: Νένα Μεντή, Ερση Μαλικένζου κ.ά. Στο θέατρο Χώρα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο (21.00) και κάθε Κυριακή (19.00).

φωτογραφια
«1.000 λέξεις» στο «Δέντρο»

Συνεχίζεται στον πολυχώρο «Δέντρο» (πλατεία Αβησσυνίας 10 / Αγ. Φιλίππου 7, Μοναστηράκι) η έκθεση φωτογραφίας «1.000 λέξεις» του δημοσιογράφου, φωτορεπόρτερ και εικαστικού Νικήτα Καραγιάννη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ