Ξένες ταινίες

«Ο κατεργάρης των Χριστουγέννων»
(Dr Seuss’ how the Grinch stole Christmas)
STAR, 15.30
Στην καρδιά μιας χιονονιφάδας βρίσκεται η μαγική πόλη της Χούβιλ. Εκεί οι κάτοικοί της περιμένουν κάθε χρόνο με ανυπομονησία να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.Ομως εφέτος η κατάσταση ενδέχεται να αλλάξει ριζικά καθώς ο Γκριντς (Τζιμ Κάρεϊ) δεν είναι διατεθειμένος να μείνει με σταυρωμένα χέρια. Κάποτε ήταν κι αυτός κάτοικος της Χούβιλ, όμως εξαιτίας του αποκρουστικού παρουσιαστικού του οι συμπολίτες του τον είχαν αναγκάσει να εγκαταλείψει την πόλη. Ετσι, μόνος και πικραμένος για πολλά χρόνια, ο Γκριντς αποφασίζει τώρα να πάρει την εκδίκησή του. Το κλασικό παιδικό παραμύθι του Θίοντορ Γκίζελ συναντά την κινηματογραφική εκδοχή του από τον Ρον Χάουαρντ. (ΗΠΑ, 2000, 97′)
«Μόνος στο σπίτι» (Home alone) ΣΚΑΪ, 21.00
Ο 8χρονος Kevin (Μακόλεϊ Κάλκιν) αναγκάζεται να περάσει τα Χριστούγεννα μόνος στο σπίτι, από λάθος των γονιών του. Ταυτόχρονα θα πρέπει να υπερασπιστεί την οικογενειακή ιδιοκτησία από τις βλέψεις δύο κακόμοιρων διαρρηκτών, που στα χέρια του θα περάσουν τα πάνδεινα. (ΗΠΑ, 1990, 103′)

«Χριστουγεννιάτικη ιστορία»
(A Christmas Carol) ALPHA, 22.00
Για άλλη μια χρονιά, ο στρυφνός τσιγκούνης Εμπενίζερ Σκρουτζ δεν έχει καμία διάθεση να γιορτάσει τα Χριστούγεννα όπως ο υπόλοιπος κόσμος. Οταν όμως κάποια ανήσυχα πνεύματα του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλει Γενέσθαι κάνουν την εμφάνισή τους, θα τον παρασύρουν σε ένα μαγευτικό ταξίδι πίσω στον χρόνο, που έχει να τον διδάξει πολλά. Σύντομα, ο Εμπενίζερ Σκρουτζ θα αναγκαστεί να δει τη ζωή και τους ανθρώπους με άλλα μάτια, αλλά και να επανορθώσει για την άκαρδη και σκληρή του στάση μέχρι τώρα, προτού να είναι πολύ αργά. (ΗΠΑ, 2009, 87′)

HeliosPlus