Ξένες ταινίες
«Καλά Χριστούγεννα» (Joeyux Noel)
ΕΡΤ1, 21.00
Τα Χριστούγεννα του 1914 συμβαίνει κάτι πρωτάκουστο στα γαλλο-ελβετικά σύνορα. Αγγλοι, Γάλλοι και Γερμανοί στρατιώτες αφήνουν ό,τι τους χωρίζει στα χαρακώματα και μπαίνουν σε εκεχειρία για τις γιορτινές μέρες. Την αφορμή έδωσε το τραγούδι ενός γερμανού τενόρου και της σοπράνο γυναίκας του. Υπερπαραγωγή που αναπαριστά τα αληθινά συμβάντα εκεχειρίας μεταξύ των αντιπάλων στρατοπέδων τα Χριστούγεννα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. (Γαλλία/Γερμανία, 2005, 111′)
«Τα Χριστούγεννα του Ντένις
του τρομερού»

(A Dennis the menace Christmas)
STAR, 22.10
Ο Ντένις κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τον κύριο Γουίλσον να νιώσει το Πνεύμα των Χριστουγέννων. Κι αυτό γιατί περιμένει να του προσφέρει ένα χριστουγεννιάτικο δώρο! Βέβαια μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την ευχή του Ντένις. Ομως, αυτά τα Χριστούγεννα τη λύση θα δώσει ένας άγγελος, που επισκέπτεται τη Γη για να μεταδώσει το Πνεύμα των Χριστουγέννων σε όποιον το έχει πραγματικά ανάγκη. (ΗΠΑ, 2007, 80′)
«Last holiday» ANT1, 23.00
Η Τζόρτζια (Κουίν Λατίφα) είναι μια ντροπαλή υπάλληλος ειδών μαγειρικής στη Νέα Ορλεάνη. Την ήρεμη ζωή της έρχεται να ταράξει η διάγνωση του γιατρού της, ο οποίος της ανακοινώνει πως πάσχει από μια ανίατη αρρώστια και της απομένουν μόνο 3 εβδομάδες ζωής. Μετά από αυτό, για την Τζόρτζια φτάνει η στιγμή να κάνει την ανατροπή. Ετσι, αποφασίζει να πραγματοποιήσει τις διακοπές που πάντα ονειρευόταν, ζώντας την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία. Με προορισμό λοιπόν την Τσεχία, ξεκινά το ταξίδι της στην Ευρώπη. Ο Γουέιν Γουάνγκ υπογράφει το ριμέικ της ομώνυμης ταινίας του 1950. (ΗΠΑ, 2006, 102′)

HeliosPlus