Ρεβεγιόν στην Αθήνα

Σπονδή

Παραμονή Χριστουγέννων: Τερίνα Φουά Γκρά με καπνιστό χέλι. Βελουτέ κολοκύθας. Χτένια με λαχανικά εποχής και κυδώνια. Φασιανός μιλφέιγ από τοπιναμπούρ και τρούφα.Νουγκατίνα με ξερά φρούτα. Mont Blanc Κάστανο με αχλάδι και ρούμι.150 ευρώ/άτομο
Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Μουσλίν Πατάτας. Χριστόψαρο ελαφρά Καπνισμένο. Βελουτέ σελινόριζα με μαύρη τρούφα. Γλώσσα με σπαράγγια και μανιτάρια. Ελάφι με κόκκινο λάχανο και μύρτιλα. Πικρή Σαλάτα με βινεγκρέτ μελιού. Σοκολάτα Grand Cru με μαρέγκα 170 ευρώ/άτομο

Πύρρωνος 5, Παγκράτι, τηλ. 210-7564.021

Επτά

Παραμονή Χριστουγέννων: Θα ξεκινήσετε με μία από τις signature δημιουργίες του εστιατορίου όπως το Le cocktail du 7 με βάση το ουίσκι ή με το From the Caribbean. Ακολουθεί γεμιστή γαλοπούλα, φιλέτο Black Angus με baby λαχανικά σοτέ και πιπεράτη σάλτσα, μαύρος χοίρος με γλάσο από δαμάσκηνα και πατάτες ογκρατέν.

Ερμού 119 – Άστιγγος 10, Tηλ. κρατήσεων: 210-3212.010 | 6949 729297

Blends

Παραμονή Χριστουγέννων: Βελουτέ κολοκύθας με νιόκι τρούφας. Γαρίδες ταρτάρ με αφρό βότκας, χαβιάρι σολομού και τσάι macha. Χτένια με πουρέ από αγκινάρες Ιερουσαλήμ, μαύρες τρομπέτες και ξυσμένη μπαλοτίνα φουά-γκρα. Αγριογούρουνο κόντρα σε σπιτικά ραβιόλια, γεμισμένα με γλυκοπατάτα, κάστανα, μανιτάρια ζιρόλ και σάλτσα ζού. Χριστουγεννιάτικες υφές από σοκολάτα “guanaja” και κάστανο με παγωτό gingerbread. 69 ευρώ/άτομο.
Παραμονής Πρωτοχρονιάς: Σούπα από αγκινάρες Ιερουσαλήμ με κραμπλ κάστανου. Ψωμάκι ατμού γεμισμένο με πάπια κονφί, τυρί μπρι και βερίκοκα. Kαβουροσαλάτα με ζελέ γαρίδας και χαβιάρι Beluga. Φιλέτο Rossini black angus με φουά γκρα. Σφαίρα σοκολάτας με “guanaja”, κρέμα πραλίνας, υγρή σάλτσα καραμέλας και παγωτό τόνκα. 89 ευρώ/άτομο.
Φοίβης 19 & Λαοδίκης, Γλυφάδα, 211-1821711

Λάιμ Bistrot

Δύο προτάσεις ένα για brunch, και ένα για το βράδυ για παραμονή Χριστουγέννων
Τάρτα μανιταριών με δεντρολίβανο και blue cheese, Cinnamon rolls, French toast με καρύδια, Stuffed French toast με ομελέτα ρεβυθιού, σαλάμι καρπών και κρέμα ντομάτας, Κινόα porridge με σπανάκι και φουντούκια, Big Mac Pancake με μαρμελάδα από μανιτάρια σιτάκε, μπιφτέκι όσπριων, Pancakes με άγρια φρούτα του δάσους και καραμέλα από χουρμάδες.
Το βράδυ της παραμονής Σούπα Κολοκύθας με κρέμα αγκινάρας, Μπρουσκέτες με Φιλαδέλφεια από μακαντέμια, Μπουγιουρντί μοβ πατάτας, Ριζότο με άγρια μανιτάρια και τρούφα, Μπέργκερ με μπιφτέκι από όσπρια.

Δεκελέων 23, τηλ. 210 347 4.423

Αθήρι

Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Χειροποίητο ψωμί με ταχίνι και σουσάμι, Ταρτάκι με κρέμα φασολιού και καπνιστό κολιό, Σούπα γλυκιάς κολοκύθας με μανταρίνι, Λαχανιοντολμάς με γαλοπούλα, πλιγούρι και δυόσμο, Ζεστή σαλάτα μανιταριών με σάλτσα πορτοκάλι, Χοιρινό ρολό με βερίκοκα, Σοκολατένιος κορμός με κρέμα κάστανο και ρούμι. 52 ευρώ/άτομο

Πλαταιών 15, Κεραμεικός, τηλ. 210-3462.983

Veniero Bar Restaurant

Παραμονή Χριστουγέννων: Σούπα κολοκύθας, τάρτα γλυκοπατάτας, φιλέτο πάπιας με μάνγκο και σπανάκι, eggnog με παγωτό σαμπάνια. Από 38 ευρώ/άτομο
Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Σούπα κάστανο, νιόκι τυριών, οσομπούκο σιγομαγειρεμένο με φρούτα του δάσους, γαλακτομπούρεκο σε κέλυφος σοκολάτας. Από 30 ευρώ/άτομο

Θεοδώρου Δηληγιάννη 56, Κεφαλάρι, 210 272 3110

ThissioView

Παραμονή Χριστουγέννων: Σούπα βελουτέ με κολοκύθα και γλυκοπατάτα, ταρτάκι με ανθότυρο, χοιρινό γεμιστό με δαμάσκηνα και κάστανα, φωλιές καταΐφι με κρέμα και φρούτα του δάσους. Από 38 ευρώ/άτομο
Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Σούπα λαχανικών με μπισκότο παρμεζάνας, αλμυρό τσιζκέικ, γαλοπούλα με σάλτσα βερίκοκο, κορμός σοκολάτας με πουρέ κάστανο. Από 56 ευρώ/άτομο

Αποστόλου Παύλου 25, Θησείο, τηλ. 210 3476 754

Η φάμπρικα του Ευφρόσυνου

Από 24/12 μέχρι 7/1, το μενού που ετοίμασε ο Γιώργος Γκάτσος θα περιλαμβάνει γιορτινά πιάτα όπως τζιγεροσαρμάδες, λαχανοντολμάδες, πανσέτα χοιρινή μεριναρισμένη με μέλι, κοκκόρι γεμιστό, σπάλα αρνίσια στη γάστρα, κιμαλίδικο (παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό με σπανάκι, κιμά και μπεσαμέλ γιαουρτιού), κουνέλι με σκορδάτη σάλτσα, διάφορες σούπες και γιορτινά γλυκά.

Αν. Ζίννη 34, Κουκάκι, τηλ. 210-9246.354

Βασίλαινας

Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς: Μενού 5 πιάτων, με ένα προτεινόμενο ποτήρι κρασί σε καθένα από αυτά. Πρασόσουπα βελουτέ, με καπνιστό χέλι, φιλέτο φρέσκο ψαριού με πουρέ από αγκινάρες Ιερουσαλήμ, καρέ από αρνί με σαλάτα από φακές Εγκλουβής και λιαστή ντομάτα, με πατάτες φούρνου και καπνιστή γραβιέρα

Βρασίδα 13, Ιλίσια, τηλ. 210-72.10.501

Aleria

Παραμονή Χριστουγέννων: Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης δημιουργεί ειδικά για την περίσταση ένα μενού «του λόγγου και της θάλασσας». Φρέσκα χτένια με μανιτάρια. Πεσκανδρίτσα ψητή με τοπιναμπούρ, Ραβιόλια με κουνέλι και σελινόριζα, Σιγοψημένο χοιρινό, Cremeux λευκής σοκολάτας, 90 ευρώ / άτομο.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Ντολμάδες φρέσκου καβουριού, γαρίδες Κοιλάδας, χριστόψαρο με λαγόχορτο, λευκό ταραμά και εστραγκόν, πάπια ψητή με φάβα, κυδωνόπαστο, μπαχαρικά και λάχανο, 95 ευρώ/άτομο.

Μ. Αλεξάνδρου 57, Κεραμεικός, τηλ. 210-52.22.633

Barba Lazaros

Παραμονή Χριστουγέννων: Βελουτέ σελινόριζας, ραβιόλι γεμιστό με ανθότυρο, τάρτα μανιταριών, αρνάκι γεμιστό με Μελίχλωρο Λήμνου, μοσχαρίσια σπάλα και μους λευκής σοκολάτας. (45 ευρώ/άτομο, παιδιά 30 ευρώ)
Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Κονσομέ μανιταριού, λαχανοντολμάδες με κιμά αγριογούρουνο, μοσχαρίσια ribe eye, κότσι μαύρου χοίρου, τάρτα με κάστανο. (50 ευρώ/ άτομο, παιδιά 35 ευρώ)

Ζησιμοπούλου 24Α, Παλαιό Φάληρο, 210-9403.003

Moorings

Παραμονή Χριστουγέννων: Nτοματόσουπα με γλυκό τραχανά, ψητό μοσχαρίσιο λουκάνικο σε τηγανιά από φρέσκα μανιτάρια του βουνού, ρολό από γουρουνάκι βιολογικής εκτροφής αργοψημένο στο φούρνο, υφές και γεύσεις σοκολάτας, 59 ευρώ/άτομο.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Σούπα βελουτέ πατάτας, Κόκκινη γαρίδα με καπνιστή πάπρικα και γλυκιά κολοκύθα, Φιλέτο νεαρού μόσχου με πατέ φουά γκρα, Πανακότα από βατόμουρα με μους λευκής σοκολάτας, 75 ευρώ/άτομο.

Μαρίνα Βουλιαγμένης, Τηλ.: 210-9670.659, 210-8961.310

Ψαράδες

Παραμονή Χριστουγέννων: Σούπα αγκινάρας με σταμναγκάθι, ανοιχτή πίτα με αρνίσιο κρέας, πορκέτα με λεμονάτη σάλτσα, φιλέτο σολομού με νιόκι, 45 ευρώ/άτομο, παιδιά 30 ευρώ.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Γκασπάτσο με μύδια, ραβιόλι αστακού, πεϊνιρλί με καβουρμά βουβαλίσιο, φιλέτο σφυρίδας με τσιγαριαστά χόρτα, οσομπούκο μοσχαρίσιο με μανιτάρια, 50 ευρώ/άτομο, παιδιά 30 ευρώ.

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο, 210-9414.888

Κουκουνάρι

Παραμονή Χριστουγέννων: Γιουβαρλάκι γαλοπούλας γεμιστό με κάστανο και άγριο ρύζι, Ραβιόλια με ανθότυρο, μάγουλα μοσχαρίσια στη γάστρα, τσιζκέικ μελομακάρονο. 35 ευρώ/άτομο
Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Βελουτέ κολοκύθι με μπρουσκέτα αλλαντικών. Ρολό αγριόχοιρου με δαμάσκηνα. Αρνί κότσι με πιπερόριζα. Σαμπλέ με κρέμα πραλίνας. 35 ευρώ/άτομο.

Λεωφόρος Μεσογείων 262 Χολαργός, τηλ. 210-6540.400

Ελαίας Γη

Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς: Κοκορόσουπα βελουτέ, Γιορτινή σαλάτα “ελαίας γη”, Ριζότο αρωματισμένο με λάδι τρούφας, , Πάπια με πουρέ γλυκοπατάτας σε vinsanto, Παραδοσιακή Γαλοπούλα με ξυνόμηλα, κάστανα και σταφίδες, Γουρουνόπουλο στο ξυλόφουρνο, Αγριογούρουνο με φρούτα και κάστανα, Παγωτό λουκούμι τριαντάφυλλο, Κυδώνι με μους γιαουρτιού, Δίχρωμη μους σοκολάτα, κατ΄επιλογή από το μενού 70 ευρώ/ άτομο, παιδιά 40 ευρώ

Δεξαμενής & Ολυμπιονικών 4, Πολιτεία, Κηφισιά, τηλ. 210-6200.005 και 210-6206.433

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.