Γαία Οινοποιητική, Ανατολικός 2005

Η Γαία δεν είναι υπεύθυνη μόνο για την επανάσταση της Νεμέας, αλλά και για αυτήν της γλυκιάς Νεμέας, μια και από το οινοποιείο στο Κούτσι προέρχεται το πρώτο ποιοτικό επιδόρπιο αγιωργίτικο. Για να συμβεί βέβαια αυτό, τα σταφύλια της πολυδύναμης ποικιλίας απλώνονται στον ήλιο για 3-4 εβδομάδες προκειμένου να αφυδατωθούν, με το κρασί που προκύπτει από την οινοποίηση του πλούσιου σε σάκχαρα μούστου να παλαιώνει για 5 ολόκληρα χρόνια σε βαρέλι. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, με το αποξηραμένο σύκο, τον χουρμά και τα μπαχάρια της μύτης να σε ταξιδεύουν σε… ανατολίτικα παζάρια, ενώ το στόμα να διαθέτει ατελείωτο μάκρος και βελούδινη γλύκα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.