Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα το απόγευμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τα εγκαίνια της Χριστουγεννιάτικης γιορτής φιλανθρωπικού χαρακτήρα, που διοργανώνει ο ραδιοσταθμός «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1» για την ενίσχυση των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά και της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ ο οποίος στην ομιλία του εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο στον κ. Γιάννη Κουρτάκη και στον όμιλο των Παραπολιτικών, όσο και στον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη «για την μεγάλη στήριξη στο έργο της αγάπης που προσφέρουν σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη».
Τονίζοντας πως «κάθε άνθρωπος ανεξάρτητα από το χρώμα, την θρησκεία και την καταγωγή του είναι μία εικόνα του ζώντος Θεού», ευχήθηκε «η σημερινή εκδήλωση να εμπνεύσει την καθημερινότητά μας, να ενοποιεί τις δυνάμεις και να χαριτώνει την πορεία της ζωής μας».
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε: «Η γιορτή των Χριστουγέννων είναι μια γιορτή ενότητας, είναι όμως και μία γιορτή ελπίδας, μια γιορτή αγάπης, μία γιορτή πίστης, μία γιορτή αλληλεγγύης. Η συνδιοργάνωση αυτής της έκθεσης του ραδιοφώνου των Παραπολιτικών, της Μητρόπολης Πειραιά και της ΚΟ.Δ.Ε.Π. είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που έρχεται να επιβεβαιώσει κάτι για το οποίο αισθάνομαι περήφανος ως Δήμαρχος της πόλης: ότι ο Πειραιάς έχει χτίσει μία ισχυρή συμμαχία αλληλεγγύης. Η Περιφέρεια, ο Δήμος, η Εκκλησία μας, ο Ολυμπιακός, τα Παραπολιτικά, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, οι έμποροί, όλοι οι φορείς της πόλης, δημόσιοι και ιδιωτικοί και ανεξάρτητα των όποιων διαφορετικών απόψεων μπορεί να έχουμε σε άλλα θέματα, στο κομμάτι της αλληλεγγύης είμαστε ενωμένοι. Και νομίζω ότι αυτή η ισχυρή συμμαχία είτε αφορά την πόλη μας είτε αφορά πρόσφατα την Μάνδρα ή παλαιότερα άλλες περιπτώσεις που συνάνθρωποί μας χρειάζονταν βοήθεια, είμαστε όλοι παρόντες».
Ο κ. Μώραλης απηύθυνε πρόσκληση σε όλους «να επισκεφτούν μέχρι και την Κυριακή την έκθεση. Η σημασία του βιβλίου στη ζωή μας είναι σημαντική. Έχει παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς κυρίως και μεγάλους και νομίζω ότι είναι ένα εξαήμερο όπου θα πάρουμε βιβλία και θα βοηθήσουμε ταυτοχρόνως τους συνανθρώπους μας. Πολλά μπράβο στα «Παραπολιτικά», στη Μητρόπολη και στη ΚΟ.Δ.Ε.Π. Εύχομαι να πολλαπλασιαστούν αυτές οι πρωτοβουλίες ώστε το μέτωπο που ανέφερα, η συμμαχία που ανέφερα να μεγαλώσει».
Ο επικεφαλής του Ομίλου των «Παραπολιτικών» κ. Γιάννης Κουρτάκης, τόνισε ότι «στις πιο γκρίζες μέρες της μεταπολίτευσης είναι αναγκαίο να σχηματίζονται αλυσίδες αλληλεγγύης. Εκεί που απουσιάζει το κράτος, εκεί που απουσιάζει η οργανωμένη πολιτεία ο ρόλος της Εκκλησίας και της Αυτοδιοίκησης είναι ίσως πιο αναγκαίος. Εμείς εδώ, σε αυτήν τη γωνιά της πρωτεύουσας, στον Πειραιά, με τη στήριξη της Μητρόπολης και τις πρωτοβουλίες του Δήμου προσπαθούμε αυτές τις γιορτινές μέρες να φτιάξουμε μία όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αλυσίδα. Επειδή είμαστε το μόνο μέσο ενημέρωσης που από επιλογή και όχι από τύχη επιλέξαμε τον Πειραιά, αυτό το όμορφο λιμάνι, να ξεκινήσουμε το δικό μας ταξίδι. Την Τετάρτη με τη βοήθεια της Μητροπόλεως θα υλοποιήσουμε μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία που αφορά στη Μάνδρα.Γι αυτό κι αυτή η γιορτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία.»
Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή περιλαμβάνει:
•Bazaar βιβλίου με 1 ευρώ
•Εργαστήρι κατασκευών
•Φωτογραφίες με τον Άγιο Βασίλη
•Θέατρο Σκιών
•Μουσικές Παραστάσεις
•Αφηγήσεις Παραμυθιών
•Φουσκωτά παιχνίδια
Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα –Παρασκευή 15.00 -22.00. Σάββατο –Κυριακή 10.00-22.00.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.