Κοντονής προς Δικαιοσύνη: Να δούμε ποιος θα κουραστεί…

Δεν κάνει πίσω ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής και η κυβέρνηση στην σύγκρουση με την Δικαιοσύνη. Όπως είπε

Δεν κάνει πίσω ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής και η κυβέρνηση στην σύγκρουση με την Δικαιοσύνη. Όπως είπε κατά την συζήτηση επί του προϋπολογισμού, «να δούμε ποιος θα κουραστεί».

Σχολιάζοντας την αναφορά του πρώην προέδρου του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλου για σύγκρουση της κυβέρνησης με τους θεσμούς, ο υπουργός Δικαιοσύνης διερωτήθηκε: «Γιατί σύγκρουση με τους θεσμούς; Έχει συγκρουστεί η κυβέρνηση με κάποια από τις συνταγματικές εξουσίες που αναφέρονται;». Ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση μετά από τη δημοσιοποίηση της νέας απόφασης «επιθυμεί διακαώς τη συνεργασία με όλους αλλά πάνω από όλα θέτει ένα ζήτημα δημοκρατίας και ισονομίας, δηλαδή τον έλεγχο όλων για όλα».

«Και τονίζουμε ότι αν εμφιλοχωρήσουν εξαιρέσεις όπως διαλαμβάνεται στην προηγούμενη και στην αποψινή απόφαση, τότε νόμος που υποχρεώνει αληθή δήλωση πόθεν έσχες δεν υπάρχει.

Όποιος λέει το αντίθετο κοροϊδεύει την κοινωνία. Αν υποχρεούται κάποιος προς δήλωση και ο νόμος ή οι δικαστικές αποφάσεις του λένε ότι έχεις υποχρέωση να δηλώσεις καταθέσεις σε τραπεζικό λογαριασμό αλλά όχι τα μετρητά στη θυρίδα, τότε καταδολιεύεται ο νόμος και ακυρώνεται η λαϊκή επιταγή για διαφάνεια και έλεγχο», πρόσθεσε ο κ. Κοντονής, ενώ σημείωσε ότι «η κυβέρνηση επανέρχεται και λέει να δούμε ποιος θα κουραστεί». «Θα κουραστεί η κυβέρνηση που θα επιμείνει στη διαφάνεια ή εκείνοι που συντάσσονται πίσω από καθεστώτα αδιαφάνειας και μη ελέγχου. Θα λογοδοτήσουν όλοι στον λαό», κατέληξε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.