Αστεγες εθνικές ομάδες

Η ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ αλλά και άρτια από πλευράς κατάλληλων χώρων προπόνηση εθνικών ομάδων είναι πρώτιστο μέλημα όσον αφορά τη στήριξη της εκπροσώπησης του Αθλητισμού στις παγκόσμιες διοργανώσεις.

Η ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ αλλά και άρτια από πλευράς κατάλληλων χώρων προπόνηση εθνικών ομάδων είναι πρώτιστο μέλημα όσον αφορά τη στήριξη της εκπροσώπησης του Αθλητισμού στις παγκόσμιες διοργανώσεις. Στο τόπο μας, δυστυχώς, καταγράφεται υστέρηση. Χαρακτηριστικό δείγμα προσφέρεται από την Υδατοσφαίριση. Αθλημα με 15 ολυμπιακές συμμετοχές της ανδρικής ομάδας (και δύο των αθλητριών). Χωρίς μόνιμη στέγη, περιφέρεται από κολυμβητήριο σε κολυμβητήριο. Παρά την τροχοπέδη αυτή κατέχει εξέχουσα θέση. Π.χ. το 2017 η παρουσία της είναι πειστική για το ακριβές του λόγου.

Η ΕΘΝΙΚΗ ανδρών κατετάγη τέταρτη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και παγκόσμια πρωταθλήτρια η εθνική ομάδα Νέων Ανδρών ενώ δεύτερη των Νέων Γυναικών. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εθνικές ομάδες και των άλλων πέντε αθλημάτων που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (Κολύμβηση στις δύο μορφές, Καταδύσεις, Τεχνική Κολύμβηση και Καλλιτεχνική Κολύμβηση). Ευκαιρίας δοθείσης να σημειωθεί ότι με απόφαση της Διεθνούς Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (FINA) η Συγχρονισμένη Κολύμβηση επανέρχεται στον παλαιό και λίαν εύηχο όνομά της: Καλλιτεχνική Κολύμβηση.

ΑΡΑΓΕ τι μπορεί να γίνει; Απάντηση στο ερώτημα δίνει ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας κ. Δ. Διαθεσόπουλος:
«Το πρόβλημα με την έλλειψη στέγης για τις εθνικές μας ομάδες, 22 συνολικά στα έξι αθλήματά μας, είναι μόνιμο και αποτελεί τροχοπέδη για τον σωστό προγραμματισμό και προετοιμασία των αθλητών μας. Τόσο η Πολιτεία όσο και η ΕΟΕ θα μπορούσαν να βοηθήσουν ουσιαστικά προς την κατεύθυνση τα αθλήματά μας, πέντε από τα οποία είναι ολυμπιακά, να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι.
Στο ΟΑΚΑ, ολόκληρο κολυμβητικό συγκρότημα, αναζητούμε εκ των ενόντων ώρες προπόνησης, επί πληρωμή μάλιστα, ανάμεσα σε ένα σωρό άλλες δράσεις, ακόμη και εξωαθλητικές. Το ιστορικό κολυμβητήριο του Ζαππείου σαπίζει καιρό τώρα, χωρίς να διαφαίνεται καμία λύση στον ορίζοντα, ενώ θα μπορούσε να γίνει προπονητικό κέντρο για τα αθλήματά μας. Το συγκρότημα του Αγίου Κοσμά έχει ένα σωρό προβλήματα λειτουργικά, ενώ επίκειται και η απομάκρυνσή του με βάση τον σχεδιασμό με την επένδυση στο Ελληνικό».
ΕΡΩΤΗΜΑ (απορία): Γιατί έχουν ξεχασθεί από το φιλαθλητικό πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας οι εθνικές ομάδες Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών (παγκόσμια πρωταθλήτρια) και Νέων Γυναικών (αργυρό μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση); Πρόκειται βέβαια για κορυφαίες επιτυχίες του 2017 σε επίπεδο ομάδων.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.