Με μακρά θητεία στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο και πίστη στις προοπτικές που διαγράφονται για την ελληνική οικονομία, αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης από την Πρωτοχρονιά.
Ο κ. Μιχαηλίδης διαδέχεται στη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής τον Τάκη Θωμόπουλο, ο οποίος ολοκληρώνει τον κύκλο προσφοράς στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Ο νέος πρόεδρος της Εθνικής διαθέτει εμπειρία 35 χρόνων, έχοντας εργαστεί το μεγαλύτερο διάστημα σε ανώτατες διοικητικές θέσεις διεθνών χρηματοοικονομικών ομίλων, όπως UBS, CREDIT SUISSE, MERRILL LYNCH Europe.
Εχει σπουδάσει στις ΗΠΑ Πολιτική Οικονομία, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Columbia και έχει διδακτορικό τίτλο στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις.
Ο ίδιος θεωρεί ότι οι Ελληνες διδαχθήκαμε αρκετά από την πολύχρονη οικονομική κρίση, και ότι η οικονομία μπορεί να περάσει σε μια νέα φάση ανάπτυξης, με την προϋπόθεση ότι δεν θα επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος και θα ολοκληρωθούν οι κρίσιμες για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας διαρθρωτικές αλλαγές. Το εγχώριο τραπεζικό σύστημα μπορεί και πρέπει να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή, πράγμα που θα τονώσει εκτός από την οικονομία και τις ίδιες τις τράπεζες, ενδυναμώνοντας τη σταθερότητα του συστήματος.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ