To vima.gr προτείνει για το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου

Ξένη σειρά
«Ντετέκτιβ Μέρντοχ» ΕΡΤ2, 20.00
Ενας λαμπρός εφευρέτης, αντιπαθέστατος όμως κατά τα άλλα και μισητός απ’ όλους τους συναδέλφους του, κερδίζει το πρώτο βραβείο σε ένα συνέδριο για εφευρέσεις, αλλά τη στιγμή που το παραλαμβάνει κάποιος τον πυροβολεί και τον σκοτώνει επί τόπου. Ο Μέρντοχ ενώνει τις δυνάμεις του με τον Γκράχαμ Μπελ για να βρουν τον δολοφόνο.


Ξένες ταινίες
«Δεινόσαυρος» (Dinosaur) ALPHA, 22.00
65 εκατομμύρια χρόνια πριν, οι φυλές των δεινοσαύρων που διαβιούσαν στη Γη δεν είχαν και τις πιο φιλικές σχέσεις μεταξύ τους. Μια επίθεση που θα δεχτεί κάποια από αυτές τις φυλές, θα έχει ως αποτέλεσμα ένα αβγό να απομακρυνθεί οριστικά από τη μητέρα του. Για καλή του τύχη όμως, θα βρεθεί από μια ομάδα Λεμούριων, που θα φροντίσει να περιθάλψει το νεογνό και να του προσφέρει στοργή και προστασία. Περισσότερα από 30 είδη δεινοσαύρων, όλων των ειδών και μεγεθών, εμφανίζονται για πρώτη φορά στη φαντασμαγορική ταινία της Disney με την τεχνική C.G.I. Τα γυρίσματα έγιναν σε πραγματικά τοπία από 18 χώρες. (ΗΠΑ, 2000, 82′)
«Φιλαδέλφεια» (Philadelphia) MEGA, 23.10
Μία από τις πρώτες ταινίες που πραγματεύτηκαν τίμια και ανθρώπινα το θέμα των πασχόντων από τη νόσο του AIDS. Στον κεντρικό ρόλο ο έξοχος Τομ Χανκς υποδύεται έναν ικανότατο δικηγόρο του οποίου η σταδιοδρομία διακόπτεται όταν γνωστοποιείται η μόλυνσή του από τον ιό. Με τη βοήθεια ενός μαύρου συναδέλφου του (Ντενζέλ Ουάσιγκτον) μηνύει την εταιρεία στην οποία εργαζόταν. Το φιλμ του Τζόναθαν Ντέμι εγείρει σημαντικά ερωτήματα ηθικής και αξιών, τα οποία ίσως ακόμη παραμένουν αναπάντητα. (ΗΠA, 1993, 119′)

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.