Την αντίδραση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των αστυνομικών προκάλεσε η άρνηση του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου να δεχθεί τραυματίες αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τραυματίστηκαν μετά από τροχαίο ατύχημα στον Ασπρόπυργο με το αιτιολογικό ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια. Τελικά οι αστυνομικοί μετά το ατύχημα με ασθενοφόρο μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε το βράδυ της Τρίτης σε ανάρτηση του στο facebook ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) κ. Γρηγόρης Γερακαράκος «ούτε να ασθενήσουμε δεν μπορούμε πλέον. Με ένα έγγραφο του Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών (401), η Κυβέρνηση πλέον δεν θα εξυπηρετεί αστυνομικούς που χρήζουν εισαγωγής στο εν λόγω Νοσοκομείο, με το αιτιολογικό της πληρότητας κατά 95% αυτού και των σοβαρών προβλημάτων δυσλειτουργίας που αντιμετωπίζουν τα τμήματά του, λόγω ανεπάρκειας κλινών…Μετά τις ευχαριστίες της Κυβέρνησης για τις επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας, ακολουθεί η επιβράβευσή της με το παραπάνω έγγραφο αδυναμίας εξυπηρέτησης νοσηλείας – εισαγωγής στο 401 ΓΣΝΑ…»

Η ανάρτηση του συνοδεύεται από φωτογραφία εγγράφου που φέρει την υπογραφή του Διευθυντή του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου σχετικά με την διαθεσιμότητα κλινών νοσηλείας και στο οποίο σημειώνεται:

«1. Σας γνωστοποιούμε ότι στην παρούσα χρονική στιγμή η πληρότητα των κλινών νοσηλείας του 401 ΓΣΝΑ αγγίζει το 95%. Πολλά τμήματα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας λόγω ανεπάρκειας κλινών.

2.Το εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό (στρατιώτες, υπαξιωματικοί και αξιωματικοί) που προσέρχεται και κρίνεται ότι χρειάζεται εισαγωγή θα εξυπηρετείται από το 401 ΓΣΝΑ. Τα υπόλοιπα περιστατικά (απόστρατοι, μέλη οικογενειών, αστυνομικοί και λοιποί δικαιούχοι) που χρήζουν εισαγωγής θα ανακατευθύνονται προς τα εφημερεύοντα δημόσια νοσοκομεία και το ΝΙΜΤΣ.»

Για το θέμα εκδόθηκε ανακοίνωση και από το Γενικό Επιτελείο Στρατού στην οποία αναφέρονταν: «Το 401 ΓΣΝΑ, στις 27 Νοεμβρίου 2017, εξέδωσε προσωρινή οδηγία προς το ΕΚΑΒ, σύμφωνα με την οποία για ένα 24ωρο, λόγω πληρότητας 100% της ΜΕΘ και 95% των κλινών νοσηλείας, εφόσον υπήρχε η ανάγκη υγειονομικής υποστήριξης αποστράτων του Στρατού Ξηράς, μελών οικογενειών αυτών, καθώς και εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών και μελών οικογενειών αυτών, αυτή να υλοποιούνταν από τα εφημερεύοντα δημόσια νοσοκομεία. Οι τραυματισμένοι αστυνομικοί, διακομίσθηκαν από το ΕΚΑΒ στο Θριάσειο Νοσοκομείο και ο πιο σοβαρά από αυτούς στο 401 ΓΣΝΑ, για τον οποίο προστέθηκε μία ακόμη κλίνη στη ΜΕΘ. Σε κάθε περίπτωση το 401 ΓΣΝΑ, συνεχίζει να εξυπηρετεί και να περιθάλπτει τους δικαιούμενους. Σημειώνεται ότι το 401 ΓΣΝΑ, περιθάλπτει ετησίως στο Τμήμα Επειγόντων πάνω από 6.000 εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικούς και ένα ποσοστό της τάξης του 40% από τους συνολικά νοσηλευόμενους ετησίως στο Νοσοκομείο, είναι εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικοί.»