Ταινίες
«Ζόχαν, πράκτορας υψηλής κοµµωτικής»
Mega, 21.00
Πρώην πράκτορας της Μοσάντ (Ανταμ Σάντλερ) πηγαίνει στην Αμερική για να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της ζωής του: κομμωτής! Χοντράδα αλλά ναι, έχει πλάκα. Ιδίως οι σκηνές με τον Τζον Τορτούρο σε ρόλο παλαιστίνιου τρομοκράτη που έχει ανοίξει αλυσίδα φαστ φουντ! Σκηνοθεσία: Ντένις Ντάγκαν. (ΗΠΑ, 2008, 113′)
«Χάτσικο: Η ιστορία ενός σκύλου»
Alpha, 22.00
Από τη μέρα που ο καθηγητής Πάρκερ μάζεψε από τον δρόμο τον εγκαταλελειμμένο σκύλο Χάτσικο, ο δεσμός που αναπτύσσεται ανάμεσά τους θα είναι πολύ δυνατός και ιδιαίτερος. Ο ένας φροντίζει με τον τρόπο του τον άλλον, και κάποια στιγμή γίνονται αχώριστοι. O Χάτσικο συνοδεύει τον Πάρκερ κάθε πρωί στο τρένο, και το απόγευμα είναι πάλι εκεί περιμένοντάς τον να επιστρέψει από τη δουλειά. Κάποια μέρα όμως ο Πάρκερ δεν θα είναι συνεπής στο πρόγραμμα αναχωρήσεων του σταθμού και στο καθιερωμένο ραντεβού τους… (ΗΠΑ, Αγγλία, 2009, 85′)
«BladeRunner» Star, 01.15
ΛοςΑντζελες, 2010.Ενας πρώην αστυνομικός (Χάρισον Φορντ) που έχει αναλάβει την εξολόθρευση μιας ομάδας επαναστατημένων ανδροειδών ερωτεύεται ένα από αυτά και αντιμετωπίζει προβλήματα με την αποστολή του…Tο μυθιστόρημα φαντασίας του Φίλιπ Κ. Ντικ «Το Ηλεκτρικό Πρόβατο» μετουσιώνεται σε αξέχαστη μελλοντολογική περιπέτεια, με μια απαισιόδοξη και κυνική ματιά για το αινιγματικό αύριο. Το ότι ο Ρίντλεϊ Σκοτ κατάφερε να συνδυάσει σε αυτή την ιστορία το στοιχείο του ρομάντζου είναι το μυστικό στο οποίο η ταινία οφείλει ένα μεγάλο ποσοστό από την επιτυχία της. Ανατριχιαστικά ατμοσφαιρικό μουσικό σκορ από τον Βαγγέλη Παπαθανασίου. Μια συνέχειά της, το «BladeRunner2049», προβάλλεται αυτή την εποχή στις αίθουσες. (ΗΠΑ, 1982, 107′)

HeliosPlus