Το ενδεχόμενο ο δράστης της εκτόξευσης της φωτοβολίδας που προκάλεσε τον ιδιαίτερα σοβαρό τραυματισμό της 55χρονης δικηγόρου Αναστασίας Τσουκαλά στα Εξάρχεια, να βρίσκεται ανάμεσα στους ήδη συλληφθέντες για τα επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο, εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου προχώρησε σε 16 συλλήψεις και 23 προσαγωγές για τις οδομαχίες στο κέντρο της Αθήνας. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο Γάλλοι, δύο Γερμανοί, ένας Ιταλός, ένας Λιθουανός και ένας Ιρακινός.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι πολλές από τις συλλήψεις προέρχονται από το σημείο όπου γίνονταν οι εκτοξεύσεις των φωτοβολίδων κι ανάμεσα στα κατασχεθέντα από εκείνο το σημείο είναι κι ένας «πυροσωλήνας» που είχε την συγκεκριμένη χρήση. Επιπλέον στο σημείο αυτό βρέθηκαν και άλλα υπολείμματα φωτοβολίδων. Τα συγκεκριμένα αντικείμενα στάλθηκαν για εξέταση αποτυπωμάτων και DNA στα Εγκληματολογικά εργαστήρια και θα επιχειρηθεί αντιπαραβολή τους με αντίστοιχα συλληφθέντων ή προσαχθέντων κυρίως από εκείνο το σημείο βολής. Επιπλέον θα ερευνηθεί τυχόν σύγκριση η ταυτοποίηση με αλλους αντιεξουσιαστές και στοιχεία από άλλα επεισόδια. Παρότι η σχετική διαδικασίας λήψης βιολογικού υλικού χαρακτηρίζεται πολλές φορές προβληματική.

Επίσης η ΕΛ.ΑΣ έχει συγκεντρώσει υπολείμματα της φωτοβολίδας που τραυμάτισε στο γόνατο την κυρία Τσουκαλά ώστε να εντοπισθεί κι εκεί τυχόν εκμεταλλεύσιμο συγκριτικό υλικό. Ακόμη ήδη έχει αρχίσει η λήψη καταθέσεων από αστυνομικούς των ΜΑΤ προκειμένου να προσδιορισθεί πόσα ήταν τα άτομα που έριχναν φωτοβολίδες ώστε να αποσαφηνισθεί πλήρως το περιστατικό. Σημειώνεται ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν αναρτήσεις σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου σχετικά με το σχετικό δραματικό περιστατικό.