ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Ο άνθρωπος των τευτλοπαραγωγών

Ο άνθρωπος των τευτλοπαραγωγών

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Ορεστιάδα, τις εντυπώσεις έκλεψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης (σκίτσο). Οι τευτλοπαραγωγοί της περιοχής τού αναγνωρίζουν την προσπάθεια να κρατήσει «ζωντανή» την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, αν και υπάρχει δυστοκία με την αποτελεσματικότητα των διοικήσεων που κατά καιρούς διορίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι αγρότες πάντως έχουν να λένε ότι με πρωτοβουλία του κ. Χαρίτση κατάφεραν να φορτώσουν τα τεύτλα τους για να πάνε προς επεξεργασία, αφού ο ίδιος έδωσε εντολή σε μηχανήματα του στρατού (!) να αναλάβουν το έργο, καθώς οι προσφορές ιδιωτών ήταν σύμφωνα με τους αγρότες «απαγορευτικές».

«Επιχειρούμε Εξω»

Και μια και ο λόγος για το υπουργείο Οικονομίας, να πούμε ότι υπεγράφη το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Επιχειρούμε Εξω» ύψους 50 εκατ. ευρώ, μέσω του οποίου επιδοτούνται μικρομεσαίες επιχειρήσεις προκειμένου να συμμετάσχουν σε εμπορικές εκθέσεις σε χώρες εντός και εκτός της ΕΕ. Το πρόγραμμα θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προβάλουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό, να συνάψουν νέες επιχειρηματικές συνεργασίες και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους στις διεθνείς αγορές.

Η ΑΧΑ και η πικρή διαπίστωση

Μια πικρή διαπίστωση αναδεικνύει, μεταξύ άλλων, έρευνα σχετικά με την ανάπτυξη των μελλοντικών πόλεων και την αστική τοπογραφία του ομίλου ΑΧΑ, που είναι παγκόσμιος ηγέτης στη χρηματοοικονομική προστασία εξυπηρετώντας 107 εκατ. πελάτες σε 64 χώρες.Το 1950, αναφέρει, περίπου 700 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ το 2050 προβλέπεται ότι ο πληθυσμός των πόλεων θα έχει ανέλθει στα 6 δισεκατομμύρια, απόρροιατων μεγαλύτερων οικονομικών ευκαιριών που προσφέρουν. Ως αποτέλεσμα, οι πόλεις επεκτείνονται πέρα από τα αρχικά τους όρια και έτσι περισσότεροι άνθρωποι ζουν τώρα σε περιοχές που είναι περισσότερο εκτεθειμένες σε φυσικές καταστροφές, όπως οι πλημμύρες, η ατμοσφαιρική ρύπανση, οι σεισμοί κ.λπ. Εστω και αν η ΑΧΑ θέλει να πουλήσει τα ασφαλιστικά της προϊόντα, η διαπίστωση δεικνύει και τις μελλοντικές προκλήσεις.

Παρά-δειγμα προς μίμηση

Πριν από ένα χρόνο ο σύλλογος προσωπικού της Alpha Bank δημιούργησε τις δικές του δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με δύο πολυιατρεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία καλύπτουν τα μέλη του και τις οικογένειές τους. Ηδη έχουν στελεχωθεί με 23 ειδικότητες γιατρών που καλύπτουν ολόκληρο το ιατρικό φάσμα. Ταυτοχρόνως έθεσε σε εφαρμογή μια πρωτοπόρο παροχή –σε συνεργασία με εταιρεία υγείας –για την κάλυψη της περίθαλψης σε ιδιωτικά νοσοκομεία μέχρι το ποσό των 17.000 ευρώ με μηδενική συμμετοχή και πέραν αυτού του ποσού έκπτωση 20%. Δώδεκα μήνες μετά, και συγκεκριμένα την ερχόμενη Τρίτη, ο σύλλογος εγκαινιάζει και θέτει σε λειτουργία στο κέντρο της Αθήνας γυμναστήριο για το προσωπικό της τράπεζας. Πρωτότυπες πρωτοβουλίες για παροχές που σηματοδοτούν μια διαφορετική νοοτροπία κατά την άσκηση της συνδικαλιστικής δράσης. Αλλωστε τα σύγχρονα συνδικαλιστικά σωματεία δεν εξαντλούνται –μόνο –σε διεκδικήσεις αμοιβών και βελτίωσης των συνθηκών εργασίας.

Τεχνολογικές αναβαθμίσεις

Δεν έχουν σταματήσει να ανασχεδιάζουν και να επαναλανσάρουν οι τράπεζες τις ηλεκτρονικές τους υπηρεσίες, ειδικά μετά την επιβολή των capital controls. Η αυξημένη χρήση επέβαλε τον εκσυχρονισμό των sites τους, ώστε να γίνουν πιο φιλικά στους χρήστες. Την περασμένη εβδομάδα η Eurobank λανσάρισε τη νέα της ιστοσελίδα και θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα και το e-banking της. Νέα ιστοσελίδα που θα αντικαταστήσει την τωρινή ετοιμάζει και η Alpha Bank, η οποία ξεκίνησε ανάποδα από τη Eurobank, αφού έχει ήδη ολοκληρώσει την αναβάθμιση του e-banking της.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.