Ταξίδια γεύσης σε όλη την Ελλάδα, έρευνες και ρεπορτάζ για την ασφάλεια των τροφίμων, τα νέα προϊόντα, τις μαγειρικές και διατροφικές τάσεις και βεβαίως συνταγές γρήγορες, εύκολες αλλά και μοναδικές, περιλαμβάνει η ύλη του νέου περιοδικού γεύσης και διατροφής που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Το περιοδικό θα καλύπτει όλες τις διατροφικές ανάγκες ενός σύγχρονου νοικοκυριού και παράλληλα, θα προτείνει νέες γευστικές εμπειρίες με μια μεγάλη γκάμα συνταγών για το καθημερινό αλλά και το γιορτινό τραπέζι.

Βραβευμένοι σεφ θα αποκαλύπτουν τα μυστικά επιτυχίας εμβληματικών εδεσμάτων, ενώ μία ομάδα από 30 εξειδικευμένους επαγγελματίες, δημοσιογράφους, σεφ, οινολόγους, διατροφολόγους και ζαχαροπλάστες, θα συνδιαμορφώνει την πιο μοντέρνα εκδοχή περιοδικού μαγειρικής.

«Οι ρίζες μας είναι στην παράδοση της εξαιρετικής επαρχιακής ελληνικής κουζίνας, αλλά τα κλαδιά μας θα απλώνονται στο αύριο της μαγειρικής», σημειώνει ο Σωκράτης Τσιχλιάς, πρώην διευθυντής των περιοδικών της «Καθημερινής» και δημιουργός του «Γαστρονόμου»-, ο οποίος είναι επικεφαλής της προσπάθειας μαζί με παλαιούς και νέους συνεργάτες.

Κάθε μήνα θα υπάρχουν οι ενότητες:

Συνταγή βήμα-βήμα
Κάθε μέρα στην κουζίνα
Vegan
Street food
Τοπική κουζίνα
Γλυκά – Σοκολάτα
Κρασιά
Παιδικά
Της παρέας και της γιορτής

Στο πρώτο τεύχος, ερευνήσαμε, δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε:

30 ειδικοί, 70 συνταγές, 148 σελίδες

• Τα μυστικά της μπολονέζ από τον Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι
• Πρωτότυπες vegan συνταγές που θα αγαπήσουμε όλοι: Μουσακάς με κιμά από φακές, γιουβέτσι με πορτομπέλο, σουτζουκάκια από κόκκινα φασόλια
• Τα 31 μέρη στην Ελλάδα με τα καλύτερα σουβλάκια
• Ικαρία: Aυτοψία στην κουζίνα των αιωνόβιων
• Το καρέ του Αρη Βεζενέ: Φτιαγμένο με άποψη και μαεστρία με εξαίσια αλλείμματα, dressing και μείγματα, από τον σεφ που άλλαξε τον τρόπο που ψήνουμε το κρέας
• Ακόμη: 70 συνταγές για κάθε μέρα, για το γραφείο, τα παιδιά, τη γιορτή και την παρέα.

Γιατί να αγοράσω τον Γευσιγνώστη;

«Ονομα φύσις εν ενεργεία» έλεγε ο αρχαίος ημών πρόγονος ο Δημόκριτος. Ας είναι αυτή η απάντησή μας στο ερώτημά σας. Θέλουμε και προσπαθούμε να συνδυάσουμε τη γεύση με την γνώση. Γνώση των προϊόντων, των μεθόδων παραγωγής τους, των τρόπων μαγειρικής τους, των ωφελημάτων τους για τον οργανισμό μας, των ανθρώπων τέλος που τα παράγουν. Γνώση για την ίδια την μαγειρική. Την ιστορία της, την εξέλιξή της, το χθες δηλαδή, το σήμερα και την πρόοδο προς το αύριο. Να τη γνωρίσουμε σε βάθος, να καταλάβουμε το γιατί και το πώς και να το μεταφέρουμε στο περιοδικό μας.
Γνώση για τον τόπο που παράγονται τα προϊόντα και για το πώς αυτός καθορίζει και τον τρόπο της μαγειρικής. Αν είχες ξύλα άναβες φούρνο, αν δεν είχες, απλώς τηγάνιζες. Γι’ αυτό στην Ηπειρο έχουν πίτες φουρνιστές και στις Κυκλάδες πιταράκια στο τηγάνι. Ο τόπος μας, με τα νησιά και τα βουνά του, με την μικρογεωγραφία και το μικροκλίμα του, χαρακτηρίζεται από ποικιλομορφία. Τα «αποτελέσματά» της στην γεύση θέλουμε να εξερευνήσουμε και να μοιραστούμε μαζί σας.
Οσον αφορά τη γεύση αυτή καθεαυτή, που έτσι κι’ αλλιώς είναι προσωπικό ζήτημα του καθένα, θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε την δική μας εμπειρία από κάθε συνταγή του περιοδικού. Γιατί κάθε συνταγή μαγειρεύεται και δοκιμάζεται απ’ όλους μας. Ο καθένας λέει τη γνώμη του και μόνο αν συμφωνούμε ότι αξίζει τον κόπο, ότι έχει κάτι καινούργιο να μας πει, ότι δεν είναι απλώς μια «πειραγμένη» παραδοσιακή ή μια ευφάνταστη σεφίστικη ερμηνεία, αλλά είναι κάτι που θα μας θρέψει και θα μας ευχαριστήσει ταυτόχρονα, μόνο τότε μπαίνει στο περιοδικό. Θα προσπαθήσουμε ακόμη να καλύψουμε δύο ειδών ανάγκες: την μαγειρική της καθημερινότητας όπου λείπει και ο χρόνος και τα «χέρια» και την μαγειρική της γιορτής και της «μάζωξης» αγαπημένων και φίλων.
Αυτή είναι η προσπάθειά μας, οι τελικοί κριτές θα είστε εσείς, οι αναγνώστες.

Βρείτε το τεύχος που κυκλοφορεί στα περίπτερα και κάθε μήνα με το «ΒΗΜΑ»

Ο Γευσιγνώστης ξέρει, γιατί το ‛χει ψάξει!