Επίθεση στον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή και την κυβέρνηση εξαπέλυσε στην Βουλή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών βγήκε με το νόμο Παρασκευόπουλου. Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ναι μεν ο δολοφόνος πληρούσε τις προϋποθέσεις αποφυλάκισης με τον παλαιότερο νόμο, ωστόσο, εκείνος προϋπέθετε απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, η οποία δεν υπήρξε και άρα βγήκε με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. «Βγήκε κατευθείαν, αυτόματα, χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κοντονής αντέδρασε έντονα καταλογίζοντας στον αντιπρόεδρο της ΝΔ «δόλιους ισχυρισμούς». Και είπε ότι ο συγκεκριμένος καταδικασθείς θα είχε εξέλθει των φυλακών «είτε υπήρχε είτε δεν υπήρχε ο νόμος Παρασκευόπουλος γιατί πληρούσε τις προϋποθέσεις του άρθρου 105 του Ποινικού Κώδικα». «Σπέρνετε το φόβο και το δηλητήριο. Η αλήθεια θα λάμψει», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι οποιοδήποτε αρμόδιο δικαστικό όργανο θα έκανε την διαπίστωση ότι «ο συγκεκριμένος είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής και θα είχε αφεθεί ελεύθερος». «Πληρούσε τις προϋποθέσεις για να αφεθεί ελεύθερος. Το σημαντικό είναι να πούμε ότι είτε υπήρχαν οι νόμοι Παρασκευόπουλου είτε όχι θα είχε βγει γιατί αυτό προβλέπει ο Π.Κ. από το 1950», τόνισε. Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι εμμέσως ο υπουργός παραδέχθηκε ότι ο δολοφόνος βγήκε με το νόμο Παρασκευόπουλου, ενώ από την πλευρά του ο κ. Κοντονής δήλωσε ότι «δεν θα χρειαστεί άλλος αποσυμφορητικός νόμος -και οι θέσεις στις φυλακές έχουν αυξηθεί και η κατάσταση έχει βελτιωθεί», είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε τις πρόσφατες δηλώσεις του Ν. Παρασκευόπουλου στο κανάλι της Βουλής, όπου είπε ότι έχει δίκιο ο Κ. Μητσοτάκης και τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του νόμου του. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει ρύθμιση που θα τον καταργείεπισημαίνοντας ότι «έγιναν πραγματικές τραγωδίες και πραγματικά εγκλήματα και ήρθε η ώρα να ζητήσετε συγγνώμη».

«Ζητήσατε να καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου. Μα δεν ξέρετε ότι τέλειωσε στις 31.8.17 και τον Σεπτέμβριο ψηφίσαμε νέα διάταξη που έχει αρκετές διαφοροποιήσεις από την προηγούμενη διότι βάλαμε ασφαλιστικές δικλείδες;», απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Παρασκευόπουλος: Στοχοποιούμαι με βάναυσο τρόπο

Για στοχοποίησή του με βάναυσο τρόπο, έκανε λόγο ο Ν. Παρασκευόπουλος, τονίζοντας ότι από το 2005 έχουμε αποσυμφορητικούς νόμους και δυνάμει αυτών γίνεται το σύνολο των αποφυλακίσεων. «Μετά το έγκλημα υπάρχει δυστυχώς υποτροπή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι φταίει ο νόμος για τις απολύσεις», σχολίασε, ενώ τόνισε ότι «η εγκληματικότητα και μάλιστα η βαριά έχει μειωθεί». «Αν κάποια επίδραση μπορεί να αποδοθεί στις ρυθμίσεις για την αποφυλάκιση, αυτή είναι η μείωση του αριθμού ακόμα και των ανθρωποκτονιών», είπε, τονίζοντας ότι «η απομόνωση των πιο αποκρουστικών περιπτώσεων και η απόδοσή τους σε ένα μόνο πρόσωπο είναι αξιόποινη συμπεριφορά συκοφαντικής δυσφήμισης».