Τον Λευτέρη Παπαδόπουλο τιμούν συμμαθητές του

Μια ιδιαίτερη τιμή περιμένει την Κυριακή το απόγευμα τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, λίγο διαφορετική από όλες τις άλλες που έχει λάβει στην πολύχρονη και πλούσια διαδρομή του.

Μια ιδιαίτερη τιμή περιμένει την Κυριακή το απόγευμα τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, λίγο διαφορετική από όλες τις άλλες που έχει λάβει στην πολύχρονη και πλούσια διαδρομή του. Αυτή τη φορά θα τον τιμήσουν οι συμμαθητές του και όλοι οι απόφοιτοι του σχολείου του, του ιστορικού Β΄ Γυμνασίου Αθηνών, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη σ’ αυτόν και το έργο του, που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στο κινηματοθέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ, στην οδό Κοδριγκτώνος 21, και που έχει τον τίτλο «Ο δικός μας Λευτέρης της Ελλάδας, το γειτονάκι μας».

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος των αποφοίτων του σχολείου, που κατά το παρελθόν έχει τιμήσει και άλλους διακεκριμένους απόφοιτους, όπως τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, ο οποίος αποφοίτησε από το συγκεκριμένο γυμνάσιο της πλατείας Βικτωρίας το 1947, αλλά και σε μια εκδήλωση μνήμης πριν από δύο χρόνια, τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, ο οποίος μάλιστα μαζί με τον Αλέκο Φασιανό και τον Χρήστο Γιανναρά, υπήρξαν συμμαθητές στην ίδια τάξη με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Το Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων λειτουργεί από τα μέσα του 19ου αιώνα και στο ιστορικό κτίριο της οδού Αχαρνών και Χέυδεν στεγάζεται από τη δεκαετία του ΄30. Από τις τάξεις του πέρασαν ως μαθητές ο συγγραφέας Αντώνης Σαμαράκης και ο ποιητής Μίλτος Σαχτούρης, ο ζωγράφος Πέτρος Ζουμπουλάκης, ο ηθοποιός Τρύφων Καρατζάς, ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Φουντουκίδης, ο συγγραφέας και εκδότης Οδυσσέας Χατζόπουλος, ο γιατρός Ανδρέας Φουστάνος, ο Μίνως Κυριακού αλλά και πολιτικοί, όπως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας.

Τη δεκαετία του ΄70 μετακινήθηκε στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Σουρμελή, με αποτέλεσμα το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο να εγκαταλειφθεί και για αρκετά χρόνια τελούσε υπό κατάληψη με την επωνυμία «Βίλα Αμαλία». Πριν από δύο χρόνια το νεοκλασικό κτίριο ανακαινίστηκε πλήρως και επαναλειτουργεί πλέον εκεί το ιστορικό σχολείο ως «Β΄ ΓΕΛ Αθηνών – Θεόδωρος Αγγελόπουλος», προς τιμή του μεγάλου σκηνοθέτη, ο οποίος φοίτησε κι αυτός στις τάξεις του.

Η ανοικτή σε όλους εκδήλωση της ερχόμενης Κυριακής (12/11, 18:30), είναι τιμητικά αφιερωμένη στον εμβληματικό απόφοιτο, τον στιχουργό, συγγραφέα και δημοσιογράφο Λευτέρη Παπαδόπουλο και θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ, επειδή ανήκει στην γειτονιά του 2ου, πέριξ της πλατείας Βικτωρίας. Το «Β΄ ΓΕΛ Αθηνών – Θεόδωρος Αγγελόπουλος» θα παραμείνει ανοικτό πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ώστε να ξεναγηθούν, όσοι απόφοιτοι δεν πρόλαβαν να το δουν στα επίσημα εγκαίνια, αλλά και όλοι όσοι ενδιαφέρονται, μιας και πρόκειται για μια εξαιρετική αρχιτεκτονική μελέτη πάνω στο ιστορικό νεοκλασσικό κτίριο του Β΄ Γυμνασίου Αρρένων, που υπάρχει από το 1862, όπως φαίνεται και στην προμετωπίδα της κυρίας εισόδου του.

Στην εκδήλωση, που θα περιλαμβάνει οπτικοακουστικό αλλά και «ζωντανό» καλλιτεχνικό πρόγραμμα, θα ακουστούν και θα τραγουδηθούν μεγάλες και αθάνατες επιτυχίες του Λευτέρη Παπαδόπουλου, που ταξίδεψαν την Ελλάδα για περισσότερες από πέντε δεκαετίες και αγκαλιάστηκαν από τόσες γενιές Ελλήνων.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα επιμελείται ο επίσης απόφοιτος του 2ου, Μάριος Στρόφαλης, ο οποίος και θα συνοδέυσει στο πιάνο τους καλλιτέχνες που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να ερμηνεύσουν τραγούδια του, τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Ζαχαρία Καρούνη, ενώ θα συμμετέχουν ακόμη η Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου και η Ειρήνη Πεφάνη. Στο μπουζούκι ο Ανδρέας Καραντίνης. Ως επίτιμοι προσκεκλημένοι θα ερμηνεύσουν τραγούδια οι Σταμάτης Κόκοτας και Ελένη Ροδά.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.