Αντεπίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε στην Βουλή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης με αφορμή τις αποκαλύψεις για την συμμετοχή της Μαρέβας Μητσοτάκη στα ParadisePapers.

«Ξυπνάω το πρωί και ακούω για το μεγάλο σκάνδαλο.Η επαγγελματική δραστηριότητα της κυρίας Μαρέβας Μητσοτάκη.

Κι αφού διαπίστωσαν άπαντες, όπως οι βουλευτές σας -έκανε και διάγγελμα ο Πρωθυπουργός- ότι δεν υπήρχε θέμα και ήταν άνθρακες ο θησαυρός, πέρασαν στο νέο αφήγημα. Είναι ηθικό;», διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον υπουργό Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου του είπε: «Είστε ένας άνθρωπος του σκληρού καπιταλισμού. Διαβάζω από το πόθεν έσχες τις καταθέσεις σας και μου βγαίνουν 5 εκατομμύρια. Να τα έχετε και να τα χαίρεστε λέω εγώ γιατί δεν είμαι σαν κι εσάς. Είναι ηθικό ο υπουργός της Ελλάδας να έχει συνταξιοδοτικό πρόγραμμα στην Αμερική;».

Συμπλήρωσε δε λέγοντάς του: «Εσείς έπρεπε να βγείτε κ. Παπαδημητρίου πρώτος και να συγκρατήσετε τον κ. Τσίπρα από την λασπολογία. Κι αν δεν σας άκουγε έπρεπε να υποβάλετε την παραίτησήσας».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν περιορίστηκε στον κ. Παπαδημητρίου, αλλά αναφέρθηκε και στον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο, λέγοντας: «Ήταν ηθικό που την εποχή των αγανακτισμένων ο κ. Τσακαλώτος είχε στην BlackRock 700.000; Να τα χαίρεται κι αυτός. Ο υπουργός Οικονομικών τις καταθέσεις του τις έχει στο Λονδίνο. Γιατί υπουργέ Τσακαλώτε δεν εμπιστεύεστε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα;».

Ενώ αναφερθείς στον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Ι. Σταθάκη, είπε ότι «είναι ο μοναδικός Έλληνας που ξέχασε ένα εκατομμύριο στο συρτάρι. Και η επιτροπή σας (για το πόθεν έσχες) είπε ότι δεν πειράζει».

Όσον αφορά τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι και αυτό τις καταθέσεις του τις έχει στο εξωτερικό: «Μα ένας του οικονομικού επιτελείου να μην έχει τα λεφτά του στην Ελλάδα;».

Επιτέθηκε επίσης και στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη, λέγοντας ότι πρώτος – πρώτος βγήκε να κάνει tweet. Και μου έχει 1,5 εκατ. ευρώ στις Βρυξέλλες και μου πουλάει και πνεύμα για το τι είναι ηθικό και τι ανήθικο». «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», σημείωσε και απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Είστε η πιο ζάμπλουτη Κ.Ο. Αν αθροίσουμε τις περιουσίες των μελών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έχετε όλοι μαζί πιο πολλά λεφτά από όλους τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών».

Από το στόχαστρό του δεν ξέφυγε ούτε ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος, λέγοντας στους κυβερνητικούς βουλευτές: «Κοιτάξτε να δείτε τι θα κάνετε με τον κ. Καμμένο και τον κρυφό μεσάζοντα που έβαλε στην πώληση οπλικών συστημάτων στην Σαουδική Αραβία αντί να ελέγξει γιατί οι Σαουδάραβες δεν ήξεραν τον μεσάζοντα και χάλασε η συμφωνία και γιατί δεν δέχθηκαν να πάνε με τον μεσάζοντα και έχασε το Δημόσιο 65 εκατ. ευρώ».