Εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον αρνητικό αντίκτυπο και τις επιπτώσεις, των φαινομένων διαφθοράς στην ελληνική κοινωνία, εγκαινίασε η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου κατά της διαφθοράς στην Ελλάδα.

Με τεχνική βοήθεια από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και για τις ανάγκες προώθησης της καμπάνιας, δημιουργήθηκε βίντεο, το οποίο παρουσιάστηκε και προβλήθηκε για πρώτη φορά στη διημερίδα της Γενικής Γραμματείας, με θέμα «Ενισχύοντας την Ακεραιότητα στον Δημόσιο Τομέα», τον Ιούλιο 2017.
Μέσω του ολιγόλεπτου βίντεο θίγονται εμμέσως διάφορες εκφάνσεις της διαφθοράς, μεταξύ άλλων η δωροδοκία, η δωροληψία, η κατάχρηση εξουσίας.
«Οι σημειολογικές αναφορές στο βίντεο είναι πολλές. Κάθε φαινόμενo διαφθοράς, παραλληλίζεται με ένα χαλίκι. Τα χαλίκια αυτά, με το πέρασμα του χρόνου αριθμούν όλο και περισσότερα. Καθώς το βίντεο εξελίσσεται, οι θεατές παρακολουθούν τα χαλίκια να μπαίνουν σε ένα παπούτσι, το ένα μετά το άλλο. Το παπούτσι αυτό αντιπροσωπεύει την κοινωνία μας αλλά και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Και όσο δεν κάνουμε κάτι, όσο δεν γινόμαστε μέρος της λύσης, μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά η Γενική Γραμματεία.
Το βίντεο προβάλλεται στο YouTubechannel της Γενικής Γραμματείας κατά της Διαφθοράς «με σκοπό να παρακινήσει και να προβληματίσει και τους διαδικτυακούς χρήστες».