Νέο ομόλογο €250 εκατ. εκδίδει η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν

Στην έκδοση νέων ομολογιών ύψους 250 εκατ. ευρώ, επταετούς διάρκειας θα προχωρήσει η TITAN GLOBAL FINANCE PLC, θυγατρική εταιρία της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ, με την εγγύηση της μητρικής. Οι ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο της Ιρλανδίας.

Στην έκδοση νέων ομολογιών ύψους 250 εκατ. ευρώ, επταετούς διάρκειας θα προχωρήσει η TITAN GLOBAL FINANCE PLC, θυγατρική εταιρία της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ, με την εγγύηση της μητρικής. Οι ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριοτης Ιρλανδίας.
Διαχειρίστριες (Managers) για την έκδοση και διάθεση των ομολογιών ορίστηκαν οι τράπεζεςHSBC Bank plc, Société Générale, ABN Amro Bank N.V., Alpha Bank, Eurobank ErgasiasS.A., ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.,
Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. και Raiffeisen BankInternational AG.
Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση των Νέων Ομολογιών θα χρησιμοποιηθούνκατά την απόλυτη κρίση της Εκδότριας (α) για την εξαγορά από αυτήν των ομολογιώνεκδόσεώς της με τοκομερίδιο 4.25% πριν τη λήξη τους τον Ιούλιο του 2019, πριν τη λήξη τους, σύμφωνα με τους όρους της Πρότασης Εξαγοράς πουανακοινώθηκε σήμερα, (β) για την εξυπηρέτηση γενικών εταιρικών σκοπών, στους οποίουςσυμπεριλαμβάνεται η εξόφληση τραπεζικού και λοιπού δανεισμού.
Η έκδοση των Νέων Ομολογιών τελεί υπό προϋποθέσεις και ιδίως από την αποδεκτή από τηνΕκδότρια τιμολόγησή τους.
Η εταιρία αναμένεται να πραγματοποιήσει roadshow σε θεσμικούς επενδυτές σε Λονδίνο και Παρίσι, στις 7 και 8 Νοεμβρίου, και αμέσως μετά αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών.

Πρόταση εξαγοράς


Η TITAN GLOBAL FINANCE PLC, θυγατρική εταιρία της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝΤΙΤΑΝ, ανακοίνωσε σήμερα στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου πρόταση εξαγοράς πουαπευθύνει προς τους κατόχους ομολογιών που εξέδωσε τον Ιούλιο του 2014, εγγυημένωναπό την Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ, συνολικού ποσού εκδόσεως 300,000,000 Ευρώ καιτρέχοντος υπολοίπου 287,170,000Ευρώ, με τοκομερίδιο 4.25% και λήξη τον Ιούλιο του2019. Η πρόταση αφορά στο σύνολο ή μέρος τωνΥφισταμένων Ομολογιών πριν την ως άνω λήξη τους.
Η Πρόταση Εξαγοράς προβλέπει την καταβολή από την Εκδότρια στους κατόχουςΥφισταμένων Ομολογιών, σε μετρητά, ποσού ευρώ 1,060.50 ανά 1000.00 ευρώονομαστικής αξίας Υφισταμένων Ομολογιών πλέον δεδουλευμένων τόκων μέχρι και τηνπροηγουμένη της ημερομηνίας καταβολής και ημερομηνία καταβολής μέχρι την 16ηΝοεμβρίου 2017, ή τυχόν μεταγενέστερη ημερομηνία που θα αποφασιστεί από τηνΕκδότρια σύμφωνα με τους όρους και υπό τις προϋποθέσεις της Πρότασης Εξαγοράς πουπαρατίθενται αναλυτικά στο πληροφοριακό δελτίο που θα είναι διαθέσιμο για τουςκατόχους Υφισταμένων Ομολογιών.
Η πρόταση εξαγοράς προϋποθέτει την άντληση κεφαλαίων από την επιτυχή έκδοση νέωνομολογιών, τις οποίες προτίθεται να εκδώσει η Εκδότρια, με την εγγύηση της Α.Ε.ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ, ποσού 250,000,000 ευρώ, σταθερού επιτοκίου και επταετούςδιάρκειας.
Οι Τράπεζες Eurobank Ergasias S.A. και HSBC Bank plc θα ενεργήσουν ως Διοργανώτριες(Dealer Managers) και η εταιρία Lucid Issuer Services Limited έχει αναλάβει τη διοικητικήδιαχείριση της Πρότασης Εξαγοράς.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.