Η Broadcom «χτυπά» τη Walcomm για $103 δισ.

Προσφορά επιθετικής εξαγοράς της Walcomm Inc. αντί 103 δισ. δολαρίων υπέβαλε τη Δευτέρα

Προσφορά επιθετικής εξαγοράς της Walcomm Inc. αντί 103 δισ. δολαρίων υπέβαλε τη Δευτέρα η ανταγωνίστριά της Broadcom Ltd, προκειμένου να επεκτείνει την παρουσία της και να ισχυροποιήσει τη θέση της στην αγορά των ασύρματων δικτύων.
Η Qualcomm ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την προσφορά στη βάση της προάσπισης των συμφερόντων των μετόχων της. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η Qualcomm προσανατολίζεται στην απόρριψη της προσφοράς ως πολύ χαμηλής, ενώ εκτιμά επίσης ότι οι εποπτικές αρχές θα απορρίψουν τη δημιουργία μιας ενοποιημένης εταιρείας ή θα αργήσουν να αποφανθούν για την εξαγορά.
Πρόκειται για τις δύο κορυφαίες εταιρείες ειδικών για ασύρματες επικοινωνίες ημιαγωγών που χρησιμοποιούνται από τους κατασκευαστές συσκευών κινητών τηλεφώνων. Η Broadcom είχε πλησιάσει και πέρυσι την Qualcomm για να εξετάσουν ενδεχόμενη συγχώνευσή τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Δεν επικοινώνησε, όμως, με την Qualcomm προτού προχωρήσει στην προσφορά της Δευτέρας.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Qualcomm το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πιο ευάλωτη προς εξαγορά λόγω της νομικής διαφοράς που έχει με την Apple Inc και επίσης λόγω των ανησυχιών της αγοράς ότι θα πρέπει να αυξήσει την προσφορά εξαγοράς της ολλανδικής NXP Semiconductors NV, που υπέβαλε το 2016.
Η τιμή της μετοχής της Qualcomm εκτινάχθηκε κατά 3,5% υψηλότερα στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street, μόλις έγινε γνωστή η κίνηση για την εξαγορά της. Έφθασε στα 63,98 δολάρια, τιμή πολύ χαμηλότερη από τα 70 δολάρια που προσέφερε η Broadcom. Η μετοχή της Broadcom ενισχυόταν κατά 1,5% στα 277,78 δολάρια, ενώ η μετοχή της NXP υποχωρούσε κατά 0,5% στα114,50 δολάρια.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.