Alpha Βank: Οι φόροι και εισφορές πλήττουν την ανταγωνιστικότητα

Στην υψηλή φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων αποδίδει η Alphabank την επιδείνωση της θέσης της χώρας στους δείκτες ανταγωνιστικότητας και άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Στην υψηλή φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων αποδίδει η Alpha Βank την επιδείνωση της θέσης της χώρας στους δείκτες ανταγωνιστικότητας και άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Οπως σημειώνει στο εβδομαδιαίο δελτίο της «παρά την ισχυρή συμπίεση του κόστους εργασίας, η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας συνεχίζει να υποχωρεί σύμφωνα με το δείκτη Διεθνούς Ανταγωνιστικότητας και Προσέλκυσης Επενδύσεων που δημοσίευσε αυτήν την εβδομάδα στην ετήσια Έκθεσή της η Παγκόσμια Τράπεζα (Doing Business 2018).

Συγκεκριμένα, με βάση τον γενικό δείκτη «ευκολία ασκήσεως επιχειρηματικής δραστηριότητας», η Ελλάδα κατετάγη στην 67η θέση το 2017, από την 61η θέση το 2016. Από τους επί μέρους δείκτες επιχειρηματικότητας, η επιδείνωση της θέσεως της χώρας το 2017 σε σχέση με το 2016 συνδέεται με την πολυπλοκότητα του φορολογικού συστήματος και τη συνεχιζόμενη αύξηση της συνολικής φορολογικής επιβαρύνσεως ως ποσοστό των κερδών (μετά την συμπερίληψη του εταιρικού φόρου, των ασφαλιστικών και εργοδοτικών εισφορών, των φόρων στην ακίνητη και κινητή περιουσία, των μερισμάτων και κεφαλαιακών κερδών, των φόρων μεταβίβασης και συναλλαγών) στο 51,7% το 2017, από 50,7% το 2016 και 49,9% το 2014».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.