ατζέντα

5-11 Νοεμβρίου

κινηματογράφος
Στο Gagarin 205

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στο Gagarin 205 (Λιοσίων 205, Αθήνα, τηλ. 211-4112.500) θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ «Last Days Here» και «We Are Twisted F***ing Sister» στο πλαίσιο του Gimme Shelter Film Festival. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.00.

Στη Λέσχη Δήμου Βύρωνα

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες της Κινηματογραφικής Λέσχης Δήμου Βύρωνα στον κινηματογράφο Νέα Ελβετία (Ν. Ελβετίας 34 και Σεβαστείας) με την προβολή της ταινίας «Τα 400 χτυπήματα» του Φρανσουά Τριφό την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Πέτρο Δαμιανό, διευθυντή Γυμνασίου-Λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα.

ελληνικη μουσικη
Ροκ στην Ακτή Πειραιώς

Oι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Σταρόβας και Γιάννης Ζουγανέλης συναντώνται από την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στην Ακτή Πειραιώς 178. Παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Μαρίζα Ρίζου στον Κεραμεικό

Εναν χρόνο μετά τις περσινές επιτυχημένες εμφανίσεις της, η Μαρίζα Ρίζου επιστρέφει στο Passport Κεραμεικός έτοιμη να μεταμορφώσει και πάλι τα φθινοπωρινά μας βράδια με τους ρυθμούς, τις μελωδίες και την απολύτως επικοινωνιακή σκηνική της παρουσία. Από τις 11 Νοεμβρίου για 5 Σάββατα.

«Η εποχή της Μελισσάνθης»

«Η εποχή της Μελισσάνθης», ο εμβληματικός κύκλος τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι, παρουσιάζεται από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο πλαίσιο του κύκλου που αφιερώνεται στον συνθέτη. Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός. Σολίστ: Θεοδώρα Μπάκα, Γιώργος Περρής, Σταύρος Νιφοράτος. Κατά την παρουσίαση, στη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος θα στηθεί το έργο «Sipario-Uscite (Αυλαία-Εξοδοι)» του διεθνούς εικαστικού Γιάννη Κουνέλλη, με το οποίο η ΕΛΣ αποτίνει φόρο τιμής στη μνήμη του δημιουργού. Στις 5/11 στις 20.00.

κλασικη μουσικη
Μότσαρτ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δύο συναυλίες-αφιέρωμα στη Βάσω Δεβετζή (1925-1987) παρουσιάζονται στις 6 και 8 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θα παρουσιαστούν και δυο μικρά αριστουργηματικά κουαρτέτα του Μίκη Θεοδωράκη, από τα λιγότερο γνωστά. Συμμετέχουν η Ελισάβετ Κουναλάκη, η Ελενα Μουζάλα, η Δανάη Καρά και η Μαρία Ευστρατιάδη (πιάνο). Στις 20.30.

Μπαρόκ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το πρώτο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής «Les Goûts Réunis» με οργανική μουσική από την Ευρώπη του 17ου και του 18ου αιώνα συνεχίζεται την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

θεατρο
Πρεμιέρα για τον Κιμούλη

Ο Γιώργος Κιμούλης σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο «Μαυροπούλι» του Ντέβιντ Χάρουερ που ανεβαίνει στο θέατρο Αλμα, την Παρασκευή, στις 21.00. Μαζί του η Ανθή Σαββάκη. Παραστάσεις κάθε Τετάρτη στις 19.30 και από Πέμπτη ως Κυριακή στις 21.00.

O Βαμβακάρης στη Στοά

Με τον τίτλο «Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης» ο Θανάσης Παπαγεωργίου ερμηνεύει τον μονόλογο στο θέατρο Στοά. Είναι γραμμένος από τη Νάνση Τουμπακάρη και βασισμένος πάνω στην αυτοβιογραφία του μουσικού. Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου. Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 19.00.

«Επτά χρόνια» στην Αποθήκη

Βασισμένο στην ομώνυμη ισπανική ταινία των Χοσέ Γκαμπέθα και Κριστιάν Κόντι είναι το έργο «Επτά χρόνια» που σκηνοθετεί, σε δική του προσαρμογή, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος στο θέατρο Αποθήκη. Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή στις 20.00. Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00, Σάββατο στις 18.00 και στις 21.00.

«Μια φωνή κι ένα ψέμα»

Πάνω σε μια ιδέα του σκηνοθέτη Βασίλη Νικολαΐδη στήθηκε η παράσταση «Μια φωνή κι ένα ψέμα» που παντρεύει τους ήρωες του «Εμπόρου της Βενετίας» του Σαίξπηρ και της «Ανθρώπινης φωνής» του Ζαν Κοκτό. Σκηνογραφία: Γιάννης Μετζικώφ. Με τον Θανάση Κουρλαμπά και τους Κωνσταντίνο Αρνοκούρο, Κική Σταυριανίδη. Στο θέατρο Αλκμήνη, κάθε Σάββατο στις 18.30 και κάθε Κυριακή στις 21.30.

«Δον Κιχώτης» στο Παλλάς

Ο Γιάννης Στάνκογλου υποδύεται τον Δον Κιχώτη του Θερβάντες στη θεατρική διασκευή-κείμενο που υπογράφει ο Στρατής Πασχάλης. Σκηνοθεσία και χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου. Στον ρόλο του Σάντσο Πάντσα ο Δημήτρης Πιατάς. Τραγουδά η Σαββίνα Γιαννάτου. Στο θέατρο Παλλάς κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 15.00.

«Αθανασία» στο Κεφαλληνίας

Η Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους ερμηνεύει τον μονόλογο «Αθανασία» του Χρήστου Δήμα στη Σκηνή Μπέττυ Αρβανίτη του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.