Με τις ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πέρασε η τροπολογία Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ καταψηφίστηκε από ΝΔ και ΚΚΕ, με την Δημοκρατική Συμπαράταξη, την Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι να επιλέγουν το «παρών».

Και αυτό καθώς δεν συμπεριελήφθησαν στην ρύθμιση ο προέλεγχος του πόθεν έσχες των υποψηφίων που θα πάρουν μέρος στον διαγωνισμό για την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών και οι ασφαλιστικές δικλείδες για τις εγγυητικές επιστολές που θα κληθούν να καταθέσουν.

Παρά την έκκληση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την τροπολογία της κυβέρνησης ώστε να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, η καχυποψία και οι επιφυλάξεις τους έναντι των προθέσεων της κυβέρνησης, δεν κάμφθηκαν, λόγω του κακού προηγούμενου που είχε προκαλέσει ο διαγωνισμός – «φιάσκο» του Αυγούστου 2016, ο οποίος κατέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. ΔΗ.ΣΥ. και Ποτάμι είχαν προειδοποιήσει μάλιστα ότι αν δεν διασφαλιστούν οι παραπάνω εγγυήσεις για έλεγχο του «πόθεν έσχες» και των εγγυητικών επιστολών πριν τον διαγωνισμό, δεν θα ψηφίσουν την τροπολογία, όπως και έπραξαν επιλέγοντας ωστόσο το «παρών».

Για του ίδιους λόγους καταψήφισε την ρύθμιση η ΝΔ.