Καβγάς Χριστοδουλοπούλου – Αμυρά για «πόθεν έσχες» για τις τηλεοπτικές άδειες

Σε καβγά οδήγησε η παρέμβαση της αντιπροέδρου της Βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου η οποία άρχισε να σχολιάζει

Σε καβγά οδήγησε η παρέμβαση της αντιπροέδρου της Βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου η οποία άρχισε να σχολιάζει από την έδρα τα λεγόμενα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού Γ. Αμυρά για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Ο κ. Αμυράς επιχείρησε να διατυπώσει την θέση του κόμματός του σχετικά με τον έλεγχο του πόθεν έσχες όσων θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό πριν από αυτόν ως προϋπόθεση για να ψηφίσει το Ποτάμι την σχετική τροπολογία Παππά.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου έκρινε ότι δεν έχει δικαίωμα να διατυπώνει τέτοιες απόψεις, καθώς «υπάρχουν νόμοι» οι οποίοι προβλέπουν τα περί πόθεν έσχες συστήνοντάς του να τους μελετήσει: «Δεν είναι δυνατόν να δίνω στον καθένα το λόγο για να υποβάλλετε προτάσεις», του είπε και ενώ ο κ. Αμυράς προσπαθούσε να εξηγήσει τις θέσεις του, η προεδρεύουσαπαρενέβαινε συνεχώς. «Αν δεν μιλάγατε συνέχεια θα με ακούγατε», της είπε εκείνος, σημειώνοντας πως θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος του πόθεν έσχες πριν τον διαγωνισμό, ώστε να αποφευχθεί το προηγούμενο με επιχειρηματίες που δήλωναν βοσκοτόπια και κατσίκια, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Τι νόημα έχει αυτή η συζήτηση; Ζητάτε το λόγο και μιλάτε χωρίς λόγο», του είπε ενοχλημένη η κυρία Χριστοδουλοπούλου, ενώ στις αντιδράσεις του κ. Αμυρά, ότι «δεν είναι υπουργός, αλλά βρίσκεται στην έδρα της Ολομέλειας», εκείνη του απάντησε: «Δεν είμαι υπουργός και διευθύνω την συζήτηση και μπορώ να σας επαναφέρω στην τάξη».

«Αν θέλετε κατεβείτε από την έδρα και να αντιπαρατεθείτε μαζί μου. Αλλά όσο είστε εκεί πάνω δεν έχετε το δικαίωμα να σχολιάζετε», της είπε ο κ. Αμυράς, ενώ η ίδια απτόητη του επισήμανε: «Αυτά δεν είναι επί της τροπολογίας. Εσείς θέλετε να φιλολογήσετε».

ΝΔ και ΔΗΣΥ για «πόθεν έσχες»

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΣΥ Αν. Λοβέρδου ο οποίος έθεσε ρητά ως προϋπόθεση για να ψηφίσει το κόμμα του την τροπολογία να προβλεφθεί σε αυτήν ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» πριν τον διαγωνισμό, καθώς και να υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας για τις εγγυητικές επιστολές που θα κατατεθούν προκειμένου να αποκλειστεί το φαινόμενο των «αχυρανθρώπων», όπως είπε, προκαλώντας την αντίδραση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία του είπε ότι υπάρχει νόμος για το «πόθεν έσχες».

Ενώ και η ΝΔ δια της αρμόδιας τομεάρχη Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου ζήτησε προέλεγχο του «πόθεν έσχες» για να μην επαναληφθούν «φαινόμενα βοσκοτοπίων», όπως είπε, ενώ αναφερθείσα στον νόμο Παππά και τις αλλαγές που επιφέρει η συζητούμενη τροπολογία, είπε απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση ότι «ψηφίζετε και ξεψηφίζετε» και «ξηλώνετε και μετανιώνετε».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.