«Σινεμά όλη την Ημέρα». Ιδού ο τίτλος μιας νέας προσπάθειας που εγκαινιάζεται στον ιστορικό κινηματογράφο Αστορ από τον Νοέμβριο και για όλη την υπόλοιπη κινηματογραφική σεζόν: από νωρίς το μεσημέρι έως πολύ αργά το βράδυ, επιλεγμένες ταινίες για όλα τα γούστα και με προνομιακές τιμές εισιτηρίου για όλους θα προβάλλονται στην αίθουσα της στοάς Κοραή ώστε να τις δουν όσοι τις έχουν χάσει. Από τη Δευτέρα ως την Παρασκευή, από τη 1 το μεσημέρι ως τις 5, θα προβάλλονται επιλεγμένες κινηματογραφικές ταινίες πρωτοεμφανιζόμενων αλλά και γνωστών σκηνοθετών, με γενική είσοδο 3 ευρώ. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, μετά τα μεσάνυχτα, θα προβάλλονται αποκλειστικά στο Αστορ νέες ταινίες, ειδικά επιλεγμένες για μεταμεσονύκτιες κινηματογραφικές αναζητήσεις, με γενική είσοδο 5 ευρώ.
Τον Νοέμβριο θα προβληθούν συνολικά οκτώ ταινίες, δύο κάθε εβδομάδα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ταινιών του σύγχρονου κινηματογράφου. Η αρχή γίνεται (2 – 8/11) με την ισπανική ταινία που σάρωσε τα εφετινά βραβεία Γκόγια, την «Οργή ενός υπομονετικού ανθρώπου» (13.00), που γύρισε ο πρωτοεμφανιζόμενος ισπανός σκηνοθέτης Ραούλ Αρέβαλο. Αμέσως μετά ακολουθεί το «Αφερίμ!» (14.45), μια ταινία από τη Ρουμανία, σε σκηνοθεσία Ράντου Ζούντε που ούτως ή άλλως έκανε μεγάλη αίσθηση όταν προβλήθηκε πέρυσι στις αίθουσες.
Το πρόγραμμα του Νοεμβρίου συνεχίζεται με το τρυφερό όσο και ρεαλιστικό σύγχρονο παραμύθι «Το αρνάκι» του Κουτλούγ Αταμάν και το εξαιρετικά βίαιο γουέστερν «Τσεκούρι από κόκαλο» του Σ. Κρεγκ Ζάλερ (του οποίου η ταινία «Καβγάς στο κελί 99» προβάλλεται αυτή την εποχή στις αίθουσες). Τις επόμενες εβδομάδες θα προβληθούν επίσης η υποψήφια για Οσκαρ κωμωδία «Ο κύριος Οβε» του Χάνες Χολμ, η «Ασφαλτος» του Σαμουέλ Μπενσερί με τους Ιζαμπέλ Ιπέρ, Βαλέρια Μπρούνι-Τεντέσκι και Μάικλ Πιτ, «Ο μαθητευόμενος» του Γιούνφενγκ Μπου και, τέλος, η ιταλική ταινία φαντασίας και τρόμου «Με λένε Τζιγκ» του Γκ. Μαϊνέτι.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τις μεταμεσονύκτιες Α’ Προβολής, η ζώνη εγκαινιάζεται αυτή την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου με τη βραβευμένη στην Εβδομάδα Κριτικής του 69ου Φεστιβάλ Καννών ταινία του Ολιβερ Λάσε «Mimosas». Εμπνευσμένη από τα ταξίδια του ισπανού σκηνοθέτη στη μαροκινή έρημο, η ταινία αποτελεί μια μαγευτική και μινιμαλιστική οπτική μιας «Ανατολικής Δύσης», θέτοντας στο επίκεντρό της τόσο μια φυσική όσο και μια μεταφυσική αναζήτηση.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
Πεμ. – Παρ. και Δευτ. – Τετ.
Γενική είσοδος 3€
02 – 08/11
13.00 | «Η ΟΡΓΗ ΕΝΟΣ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ» του Ραούλ Αρέβαλο
14.45 | «ΑΦΕΡΙΜ!» του Ράντου Ζούντε

09 – 15/11
13.00 | «ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ» του Κουτλούγ Αταμάν
14.40 | «ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΑΠΟ ΚΟΚΑΛΟ» του Σ. Κρεγκ Ζάλερ

16 – 22/11
13.00 | «Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΒΕ» του Χάνες Χολμ
15.10 | «ΑΣΦΑΛΤΟΣ» του Σαμουέλ Μπενσετρί

23 – 29/11
13.00 | «Ο ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ» του Γιούνφενγκ Μπου
14.50 | «ΜΕ ΛΕΝΕ ΤΖΙΓΚ» του Γκαμπριέλ Μαϊνέτι

Παρασκευή και Σάββατο 3 και 4 – 10 και 11 – 17 και 18 – 24 και 25/11
Γενική είσοδος 5€
24.00 | «MIMOSAS» του Ολιβερ Λάσε