«Natural Torus» του Αλέξανδρου Σπαθούλα στο Artshot

τέχνης Artshot - Sophia Gaitani

Την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αλέξανδρου Σπαθούλα με «Natural Torus» φιλοξενεί η αίθουσα τέχνης Artshot – Sophia Gaitani .Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στις 20:00

Στην τελευταία σειρά έργων του, ο Αλέξανδρος Σπαθούλας συνδυάζει παραστατική ζωγραφική και αφαίρεση, δημιουργώντας την δική του προσωπική γλώσσα που λειτουργεί όπως τα lego: με τα ίδια κομμάτια διαλύει και επανασυνθέτει διαφορετικές φιγούρες – αντικείμενα.

Η κεντρική ιδέα στην οποία βασίζεται η σειρά είναι η αρχέγονη λαχτάρα του ανθρώπου για εξέλιξη. «Ο άνθρωπος είναι ικανός να κάνει τα πάντα ώστε να ικανοποιήσει αυτή του την επιθυμία. Είναι διατεθειμένος να κολυμπήσει σε θολά νερά, να οδηγήσει τον εαυτό του προς το άγνωστο, για να βρει ΚΑΤΙ, χωρίς να ξέρει ποτέ με σιγουριά τι τον περιμένει. Μπορεί να πετύχει τη λύτρωση, μπορεί όμως και να προκαλέσει την καταστροφή του. Η περιέργεια, ο φόβος, η αφέλεια και η φυσική του ροπή προς την εξέλιξη είναι ορισμένα από τα στοιχεία που τον οδηγούν σε αυτά τα μονοπάτια» εξηγεί ο καλλιτέχνης.

Χρησιμοποιώντας γεωμετρικά σχήματα που παραπέμπουν σε δημιουργήματα υπολογιστών και ευθείες γραμμές που μοιάζουν με ακτίνες φωτός, ο ζωγράφος κατορθώνει με μεγάλη επιτυχία να δώσει εικόνα στον άνθρωπο και στη σχέση του με το σύμπαν το οποίο θέλει να εξερευνήσει και να ελέγξει αναζητώντας την προσωπική του εξέλιξη.

Ο Αλέξανδρος Σπαθούλας

Γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.), της Αθήνας κατά τα έτη 1999-2003. Αποφοίτησε με άριστα από το ΣΤ’ εργαστήριο με καθηγητές τους Τ.Πατρασκίδη , Β.Βλασταρά ,Π.Σιάγκρη. Το 2001 συμμετείχε στο πρόγραμμα ERASMUS στο οποίο παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στην Facultad de Bellas Artes, της Μαδρίτης. Επίσης πήρε μαθήματα φωτογραφίας στην Α.Σ.Κ.Τ. με καθηγητή τον κ. Μπαμπούση.Σαν ζωγράφος παράγει και εκθέτει την προσωπική του δουλειά σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις .Έχει διδάξει μαθήματα καλλιτεχνικών σε γραφείο παιδοψυχολογίας , ενώ παράλληλα ασχολείται με ζωγραφική εσωτερικών χώρων.

Info:
Ημέρες και ώρες:
Τρίτη – Πέμπτη- Παρασκευή 12.30 – 15.00 & 18.00 – 20.30
Τετάρτη-Σάββατο 12.30 – 16.00

Gallery artshot Sophia Gaitani Λεμπέση 11, Ακρόπολη, Αθήνα | metro Ακρόπολη
Τηλέφωνο 00306984135085, 00302114044311,
artshot@sophiagaitani.gr, gait ani.sophia@gmail.com, www.sophiagaitani.gr

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.