Επίθεση με μολότοφ κατά του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης

Επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης πραγματοποίησαν περίπου 10 κουκουλοφόροι στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης πραγματοποίησαν περίπου 10 κουκουλοφόροι στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Τη στιγμή εκείνη μέσα στο κτίριο βρίσκονταν ο Αξιωματικός Υπηρεσίας και επτά άτομα στα κρατητήρια.

Κατά την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές σε δυο υπηρεσιακά οχήματα της ΕΛΑΣ και σε ένα όχημα ιδιώτη ενώ φθορές υπέστησαν το κουβούκλιο του σκοπού και η κεντρική είσοδος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες έριξαν για να πάρει έκταση η πυρκαγιά δυο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες που έσβησαν τις φλόγες.

Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι τράπηκαν σε φυγή στα στενά της περιοχής και εκτιμάται ότι διέφυγαν στη συνέχεια με μοτοσυκλέτες που είχαν παρκάρει λίγο μακρύτερα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο αστυνομικός σκοπός πυροβόλησε τουλάχιστον δυο φορές στον αέρα για εκφοβισμό.

Τι λέει ο γγ Ειδικών Φρουρών

Για ανθρωποκτόνο διάθεση των κουκουλοφόρων που πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης, έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιεξουσιαστές όχι μόνο πέταξαν μολότοφ, αλλά έριξαν και λάδι για να πιάσει όλο το κτίριο φωτιά, ενώ ο αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

«Ο συνάδελφος σώθηκε επειδή βρήκε καταφύγιο στη θωρακισμένη σκοπιά. Είχαν ανθρωποκτόνο διάθεση. Πέταξαν μολότοφ στον φρουρό και στο γκαράζ για να πάρει φωτιά όλο το κτίριο» κατήγγειλε ο κ. Μαυροειδάκος.

«Οι επιθέσεις στα ΑΤ έχουν γίνει καθημερινότητα» ανέφερε, εκφράζοντας τον φόβο ότι θα έχουμε νεκρό συνάδελφο και νεκρό πολίτη».

Όσο για την ομάδα Ρουβίκωνας ο κ. Μαυροειδάκος παρατήρησε ότι «είναι γνωστοί, έχουν προσαχθεί στο παρελθόν, τα ξέρουμε τα στοιχεία τους».

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο αστυνομικό τμήμα της Πεύκης

Στο αστυνομικό τμήμα της Πέυκης στο οποίο επιτέθηκε χθες, ομάδα κουκουλοφόρων με βόμβες μολότοφ βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξερχόμενος του τμήματος ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον Πρωθυπουργό να απαντήσει στη Βουλή στο ερώτημα «Γιατί δεν αφήνετε την αστυνομία να κάνει την δουλειά της;» στην Ωρα του Πρωθυπουργού.

«Ελπίζω αυτή τη φορά να μην πει ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι επίκαιρο» προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για προκλητική αδιαφορία στα θέματα της ασφάλειας.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η χθεσινή επίθεση με μολότοφ προκαλεί θλίψη και οργή και πως κινδύνεψαν ζωές αστυνομικών, οι οποίοι καταβάλλουν υπερβάλλουσα προσπάθεια να διασφαλίσουν την τάξη και πολλές φορές αισθάνονται τελείως απροστάτευτοι.

«Το περιστατικό αυτό προστίθεται σε μία σειρά άλλων φαινομένων, τα οποία έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς. Την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ανάλογα φαινόμενα διασάλευσης του νόμου και της τάξης. Η εφαρμογή του νόμου και η ασφάλεια των πολιτών είναι μια ατζέντα χωρίς ιδεολογία. Δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία χωρίς ασφάλεια και προσωπικά είμαι αποφασισμένος να αποκαταστήσω το νόμο και την τάξη στη χώρα» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ:Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού δεν θα επιτευχθεί

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, με αφορμή την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης δήλωσε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που Αστυνομικό Τμήμα γίνεται στόχος επίθεσης στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, βέβαια με φθίνουσα τάση. Αντιλαμβανόμαστε ότι η επίθεση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο αντιστροφής της πραγματικότητας, σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες, ενάντια σε κάθε μορφή εγκληματικότητας. Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού δεν θα επιτευχθεί. Τα στελέχη της Αστυνομίας επιτελούν καθημερινά το καθήκον τους. Τα Αστυνομικά Τμήματα λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών και δεν είναι ούτε θα μετατραπούν σε στρατιωτικοποιημένες ζώνες. Τα Αστυνομικά Τμήματα είναι περιουσία του ελληνικού λαού και ανήκουν στην ελληνική κοινωνία, την οποία υπηρετούν και προστατεύουν».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.