Ο κήπος του Ραπατσίνι, μία συνάντηση της Ολιας Λαζαρίδου και του εικαστικού Αγγελου Παπαδημητρίου πάνω στο διήγημα του Ναθάναελ Χώθορν «Η κόρη του Ραπατσίνι».

Η Ολια Λαζαρίδου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί και ο Άγγελος Παπαδημητρίου στήνει το εικαστικό περιβάλλον της παράστασης, στην οποία επίσης παίζουν ο Ερρίκος Μηλιάρης και η Δανάη Ρούσσου.

Πρόκειται για ένα λυρικό – δραματικό ποίημα, ένα σκοτεινό παραμύθι για μεγάλους, με ατμόσφαιρα παρόμοια με αυτήν των διηγημάτων του Πόε και του Μπόρχες, γραμμένο το 1844. Η ιστορία λαμβάνει χώρα σ’ ένα μακρινό́, ακαθόριστο παρελθόν μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας.

Ο Τζιοβάνι, νεαρός φοιτητής, έρχεται να σπουδάσει στην Πάντοβα της Ιταλίας. Εκεί γνωρίζει κι ερωτεύεται την Βεατρίκη.
Η Βεατρίκη είναι περιορισμένη σ’ έναν τεχνητό́ κήπο γεμάτο από́ δηλητηριασμένα φυτά́ που είναι – κι αυτά όπως κι εκείνη – δημιούργημα ενός ιδιόρρυθμου σκοτεινού επιστήμονα – κηπουρού. Ο Τζιοβάνι για να την ελευθερώσει από τον δηλητηριασμένο κήπο της δίνει το αντίδοτο…
Στο θέατρο Πορεία. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Από 18/10/2017 έως 12/11/2017: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00.
Τιμές Εισιτηρίων: κανονικό 14ευρώ,senior (άνω των 65): 12 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑμεΑ: 10 ευρώ.
Εισιτήρια θα διατίθενται με προσφορά προπώλησης: Εισιτήρια Α/Β ζώνης10€ (αρχική τιμή 14€ και 12€ αντίστοιχα), μέχρι την ημέρα της πρεμιέρας στις 18/10.