Βλέπεις τηλεόραση, κρατάς ένα φλιτζάνι καφέ και δεν βρίσκεις το τηλεκοντρόλ για να αλλάξεις κανάλι; Κανένα πρόβλημα. Κουνώντας το φλιτζάνι θα μπορείς να ελέγξεις την τηλεόρασή σου! Βρετανοί ερευνητές της Σχολής Υπολογιστών και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ ανέπτυξαν μια επαναστατική τεχνολογία με την ονομασία «Matchpoint». Η τεχνολογία αυτή σύμφωνα με τους δημιουργούς της έρχεται να μετατρέψει οποιοδήποτε αντικείμενο, όπως ένα τασάκι ή ένα φλιτζάνι, σε τηλεκοντρόλ για τον έλεγχο της τηλεόρασης και άλλων οθονών. Απαιτείται απλώς μια διαδικτυακή κάμερα η οποία επικοινωνεί με την τηλεόραση και επιτρέπει την αλλαγή ενός καναλιού ή την αυξομείωση του ήχου της με μια απλή μετακίνηση πάνω-κάτω ή αριστερά-δεξιά ενός αντικειμένου (ακόμη και του πλαστικού παιχνιδιού του παιδιού που έχει ξεμείνει στο σαλόνι!). Για του λόγου το αληθές στην παραπάνω εικόνα ένας ερευνητής ελέγχει την τηλεόραση απέναντί του με το φλιτζάνι του.

Το υποβρύχιο του Τζέιμς Μποντ

H Aston Martin είναι γνωστή για τα πολυτελή αυτοκίνητά της, τα οποία έγιναν σήμα κατατεθέν του κινηματογραφικού πράκτορα 007. Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την αμερικανική εταιρεία Triton Submarines, η οποία κατασκευάζει πολυτελή υποβρύχια. Στόχος η κατασκευή υποβρυχίων που θα ακολουθούν τη φιλοσοφία των αυτοκινήτων της Aston Martin. Θα είναι δηλαδή εντυπωσιακά στον σχεδιασμό, θα ενσωματώνουν προηγμένες τεχνολογίες και θα απευθύνονται σε λίγους εκλεκτούς αφού θα παράγονται ελάχιστα. Το πρόγραμμα έχει λάβει την ονομασία Project Neptune. Κάθε υποβρύχιο θα φέρει ασημένιους πλωτήρες που μοιάζουν με λεπίδες και μια ακρυλική φούσκα για καμπίνα, ώστε να μεγιστοποιείται η θέα κάτω από την επιφάνεια του νερού. Αν και η Aston Martin δεν έδωσε στη δημοσιότητα πολλά στοιχεία, πιθανολογείται ότι ο χειρισμός του θα γίνεται μέσω joystick και οθόνης αφής, θα διαθέτει φώτα LED στο εξωτερικό του και δυνατότητα κατάδυσης έως και για 12 ώρες. Το κόστος θα ανέρχεται στα τέσσερα εκατ. δολάρια και δεν θα κατασκευάζονται περισσότερα από 12 υποβρύχια τον χρόνο.

Κάντε chat με το πλυντήριο

Τη λένε Bianca και πρέπει να μιλήσετε μαζί της! Bianca ονομάζεται το νέο πλυντήριο της Candy, που πληροφορείται τι θέλει ο κάτοχός του και το προσφέρει άμεσα, σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία αμφίδρομης επικοινωνίας και άριστης πλύσης. Πώς το καταφέρνει αυτό; Η Bianca μιλάει με τον κάτοχό της μέσω του smartphone ή του tablet και ξεκινά τον διάλογο που είναι απλός και φυσικός, με ιδιαίτερα στοιχεία ευφυΐας μέσω τεχνητής νοημοσύνης της Google. Ο κάτοχος μπορεί να πει στο πλυντήριο τι θέλει να πλύνει και εκείνο θα κάνει ερωτήσεις για τα υφάσματα, τα χρώματα και τον βαθμό λερώματος των ρούχων και θα τον βοηθήσει να διαλέξει το κατάλληλο πρόγραμμα. Επίσης θα τον συμβουλεύσει για το πώς να αφαιρεί συγκεκριμένους λεκέδες.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ