Εν μέσω παρασκηνιακής αναταραχής και με το ηθικό να μην είναι τόσο ακμαίο μεταξύ των κομματικών στελεχών, βολές κατά της κυβέρνησης εκτοξεύονται πλέον και από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Eυρωβουλή.
Επειτα και από την επίσημη αποχώρηση της Σοσιαλιστικής Τάσης και την ανεξαρτητοποίηση του Κ. Χρυσόγονου, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου επιτίθεται στην κυβέρνηση για την πολιτική και τις επιλογές της στην ΕΡΤ.
Σε άρθρο του, το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα tvxs.gr στον απόηχο της παραίτησης και του προέδρου της ΕΡΤ Διον. Τσακνή, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει όραμα για την δημόσια ραδιοτηλεόραση, την επικρίνει για τις επιλογές προσώπων και τα κριτήρια με τα οποία αυτές έγιναν καθώς και για αθέτηση δεσμεύσεων ώς προς την λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Οι βολές του κ. Κούλογλου εμμέσως πλην σαφώς στρέφονται κατά του υπουργού ΨΗΠΤΕ Ν. Παππά, ο οποίος έχει και την αρμοδιότητα επί των ραδιοτηλεοπτικών.
Όπως μεταξύ άλλων αναφέρει ο ευρωβουλευτής, η κυβέρνηση «δεν έχει το παραμικρό όραμα για το τι θα έπρεπε να είναι μια δημόσια ραδιοτηλεόραση στη σημερινή εποχή. Και δικαιολογημένα, γιατί δεν είναι δικιά της δουλειά να σχεδιάσει την ραδιοτηλεοπτική στρατηγική. Χωρίς σχέδιο και όραμα, η επιλογή των διοικήσεων γίνεται με άγνωστα κριτήρια και προσωπικά παιχνίδια. Και όταν οι διοικήσεις αποχωρούν, κανείς δεν ξέρει τους λόγους της αποχώρησης».
Ως προς τις επιλογές των διευθυντικών στελεχών, ο κ. Κούλογλου αναφέρει: «γιατί επελέγη ως διευθύνων σύμβουλος και αποχώρησε ο κ. Ταγματάρχης και με ποια κριτήρια βρέθηκε ο αντικαταστάτης του; Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Τσακνής αποχώρησε καταγγέλλοντας την συνδιοίκηση της ΕΡΤ με συνδικαλιστές. Υποστηρίζεται επίσης ότι του δόθηκαν υποσχέσεις τόσο από τον αρμόδιο υπουργό όσο και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που δεν τηρήθηκαν. Η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις, εκτός και αν πιστεύει ότι ένα δημόσιο αγαθό αποτελεί προσωπική της ιδιοκτησία».
Η κριτική αυτή πάντως, δύσκολα μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο εσωκομματικό πλαίσιο αντιπαράθεσης, καθώς ο κ. Κούλογλου δεν είναι μέλος κάποιας συνιστώσας ή τάσης.
Καταδεικνύει όμως τις επιφυλάξεις που υπάρχουν στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ για επιλογές της ηγεσίας της κυβέρνησης και την πολιτική που ασκείται σε διάφορα πεδία.
Ειδικώς δε σε ό,τι αφορά το πεδίο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και των ΜΜΕ που λειτουργούν υπό καθεστώς κυβερνητικής εποπτείας, η κριτική προσλάμβάνει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένης και της ποιότητας πληροφόρησης που παρέχεται από τα συγκεκριμένα μέσα, τα οποία συχνά κατηγορούνται για μονομέρεια και μεροληψία.