Νέος γύρος στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. Στο ΣτΕπροσέφυγαν η Ενωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας(ΕΙΤΗΣΕΕ) και οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ και Star κατά των7 νέων δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειώνκαι της τιμής εκκίνησης ύψους 35 εκατ. ευρώ μιας εκάστου. Τόσο η Ένωση, όσο και οι δύο σταθμοί, ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές, αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τηνΕλληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία, οι δύο σχετικές αποφάσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

Ολοι οι προσφεύγοντες αναφέρουνότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσειςείναι αντίθετες στις αρχές του ανταγωνισμού και της ανοικτής εσωτερικήςαγοράς, καθώς περιορίζεται υπέρμετρα ο ανταγωνισμός και η εσωτερική αγορά αλλάκαι είναι υπερβολική η τιμή εκκίνησης αφού δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα οικονομικά μεγέθη της ραδιοτηλεοπτικής αγοράςαπό τα οποία εξαρτάται ο καθορισμός τηςτιμής εκκίνησης.
Η υπερβολικά μεγάλη τιμή εκκίνησης των αδειώνμειώνει το ενδιαφέρονπροσέλευσης και αδειοδότησης των υποψηφίων, παραβιάζονταςταυτόχροναμε τον τρόπο αυτό την αρχή της ελεύθερης έκφρασης, τις συνταγματικές αρχές του πλουραρισμού και της πολυφωνία, τονίζουν.
Την ίδια στιγμή παραβιάζονται οι σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Σε άλλο σημείο αναφέρουν ότι η διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης διενεργείται αποκλειστικά με οικονομικά κριτήρια χωρίς άλλα κριτήρια, κατά παράβαση των συνταγματικών επιταγών του άρθρου 14 και της Ευρωπαϊκής οδηγίας 2002/21/ΕΚ, ενώ η τιμή εκκίνησης δεν δικαιολογείται από λόγους δημοσίου συμφέροντος.
Τέλος, επικαλούνται τόσο μελέτη του πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, όσο και άλλη ιδιωτική μελέτη, σύμφωνα με τις οποίες δυσχεραίνεται υπέρμετρα το καθεστώς δανειοδότησης των μελών της ΕΙΤΗΣΕΕ.