Ο Παππάς «θυσίασε» τους μουσικούς της ΕΡΤ στον «βωμό» της ΠΟΣΠΕΡΤ

Αποσύρθηκε η διάταξη για την μισθολογική εξομοίωση των μουσικών της ΕΡΤ με εκείνους των άλλων κρατικών

Αποσύρθηκε η διάταξη για την μισθολογική εξομοίωση των μουσικών της ΕΡΤ με εκείνους των άλλων κρατικών ορχηστρών, κάτι που είχε υποστηρίξει με θέρμη ο μέχρι χθες Πρόεδρος της ΕΡΤ Α.Ε. Δ. Τσακνής αλλά έβρισκε κάθετα αντίθετους, σύμφωνα με πληροφορίες, τους συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Άλλωστε αυτή την σύγκρουση περιέγραψε και ο ίδιος στην επιστολή παραίτησής του όπου στρέφεται ευθέως κατά του «εκπροσώπου του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αλλά και κατά του αρμοδίου υπουργού Ν. Παππά, ο οποίος τελικώς «θυσίασε» τους μουσικούς της ΕΡΤ στον «βωμό» των απαιτήσεων της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η εν λόγω διάταξη, η οποία περιλαμβανόταν σε τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση της πολυμερούς συμφωνίας των αρμοδίων αρχών για την ανταλλαγή εκθέσεων ανά χώρα του ΟΟΣΑ, ρύθμιζε για λόγους ίσης μεταχείρισης το μισθολογικών καθεστώς των μελών των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής) με αναλογική εφαρμογή και σε αυτούς των διατάξεων που ρυθμίζουν το μισθολόγιο των μουσικών των κρατικών ορχηστρών (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής).

Υπέρ της εξομοίωσης είχε ταχθεί ανοιχτά ο κ. Τσακνής, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με τους συνδικαλιστές της ΕΡΤ, η «γραμμή» των οποίων υιοθετήθηκε πλήρως από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής μετά και την παραίτηση Τσακνή. Έτσι, ενώ η σχετική τροπολογία κατατέθηκε πριν δυο μέρες (στις 2 Οκτωβρίου), τελικά η επίμαχη διάταξη αποσύρθηκε άρον-άρον και μάλιστα κατά την διάρκεια της συζήτησής της.

Όπως είπε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, «διαγράφεται το δεύτερο άρθρο που αποτελεί τις αποδοχές των μελών μουσικών συνόλων ΕΡΤ ΑΕ, επειδή θα μπει σε αντίστοιχο νομοσχέδιο του αρμόδιου υπουργείου».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.