Προς το αύριο

Η Williams αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της στην κατασκευή αγωνιστικών οχημάτων της Φόρμουλα 1 για να δημιουργήσει μια κούνια ασφαλείας για μωρά και ειδικότερα για τα νεογέννητα που χρειάζονται άμεση μεταφορά στο νοσοκομείο.

Η Williams αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της στην κατασκευή αγωνιστικών οχημάτων της Φόρμουλα 1 για να δημιουργήσει μια κούνια ασφαλείας για μωρά και ειδικότερα για τα νεογέννητα που χρειάζονται άμεση μεταφορά στο νοσοκομείο. Η ασφαλής μεταφορά νεογέννητων που πρέπει να διακομιστούν σε νοσοκομείο απαιτεί ειδικό εξοπλισμό, ενώ προσαρμοσμένα σε αυτόν τον εξοπλισμό πρέπει να είναι και τα οχήματα.Προκειμένου να απαντήσουν σε αυτές τις προκλήσεις, μέλη του τμήματος Προηγμένης Μηχανικής της Williams σε συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης ιατρικών τεχνολογιών Advanced Healthcare Technology κατασκεύασαν το Babypod 20, ένα «κουνάκι» για νεογέννητα που αποτελείται από τα ίδια υλικά (ανθρακονήματα) που κατασκευάζονται τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της F1. Το κουνάκι αυτό μπορεί να τοποθετείται σε οποιοδήποτε ασθενοφόρο και διατηρεί στη σωστή θερμοκρασία το μωρό ενώ φυσικά του παρέχει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια από κουνήματα, τυχόν χτυπήματα κ.λπ. κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. Στην πραγματικότητα το Babypod 20 παρέχει στο μωρό προστασία παρόμοια με αυτή των πιλότων της F1 αφού αντέχει συγκρούσεις που έχουν γίνει ακόμη και με επιτάχυνση 20 g.
Στα ράφια το έξυπνο τζάκετ

Από τις ΗΠΑ θα ξεκινήσει η διάθεση του πρώτου έξυπνου τζάκετ. Κατασκευασμένο από ύφασμα τζιν, το τζάκετ βγήκε από τα εργαστήρια του Project Jacquard, ενός ερευνητικού προγράμματος το οποίο στηρίζουν η Google και η Levi’s. Οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να συνεργαστούν πριν από δύο έτη με στόχο την ενσωμάτωση αισθητήρων και τεχνολογίας δικτύωσης στα ρούχα. Πρώτο προϊόν αυτής της συνεργασίας είναι το Commuter Trucker Jacket το οποίο απευθύνεται κυρίως σε άτομα που θα κινηθούν με μηχανές ή ποδήλατα. Οσοι το φορούν θα μπορούν να αξιοποιούν ορισμένες από τις δυνατότητες του τηλεφώνου τους χωρίς να αφήνουν τα χέρια τους από το τιμόνι. Τοποθετημένο στην τσέπη του τζάκετ, το κινητό τηλέφωνο θα λειτουργεί με ένα χάδι στο αριστερό μανίκι του χρήστη ο οποίος έτσι θα μπορεί να ακούσει μουσική, να ενημερωθεί για τις κλήσεις του ή να λάβει οδηγίες από τους χάρτες. Το τζάκετ θα κοστίζει 350 ευρώ.

Υπερατλαντικό «αστραπιαίο» Internet

Δύο γίγαντες της βιομηχανίας των υπολογιστών ανακοίνωσαν την επιτυχή ολοκλήρωση ενός κοινού πρότζεκτ το οποίο υπόσχεται επανάσταση στη χρήση του Διαδικτύου. Microsoft και Facebook συνεργάστηκαν για την κατασκευή και εγκατάσταση ενός υποθαλάσσιου καλωδίου μήκους περίπου 6.500 χλμ. Το Marea, όπως ονομάζεται το γιγάντιο καλώδιο, διαπερνά τον Ατλαντικό Ωκεανό για να ενώσει τις ΗΠΑ με τη Νότια Ευρώπη με στόχο να αυξηθεί η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων. Δεν πρόκειται βέβαια για μια απλή αναβάθμιση αλλά για πραγματικά… διαστημικές ταχύτητες. Το καλώδιο θα επιτρέπει τη μετάδοση δεδομένων σε επίπεδα 160 tb/δευτ. – μια σύνδεση 16 εκατ. φορές ταχύτερη από μια γρήγορη οικιακή διαδικτυακή σύνδεση. Το όλο εγχείρημα έχει στόχο να ενισχύσει τις υπηρεσίες cloud των δύο εταιρειών. Το γιγάντιο καλώδιο θα ξεκινάει από τη Βόρεια Βιρτζίνια στις ΗΠΑ, θα φτάνει μέχρι το Μπιλμπάο στην Ισπανία και από εκεί θα συνδέεται εκ νέου με δικτυακούς κόμβους σε Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή και Ασία.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.