Οι νικητές και οι χαμένοι στις πρώτες μάχες της σεζόν

Κάτι από τα παλιά θυμίζει η εφετινή τηλεοπτική σεζόν, προ κρίσης, όταν το πρόγραμμα των καναλιών ήταν γεμάτο με εκπομπές και περιεχόμενο παντός είδους.

Κάτι από τα παλιά θυμίζει η εφετινή τηλεοπτική σεζόν, προ κρίσης, όταν το πρόγραμμα των καναλιών ήταν γεμάτο με εκπομπές και περιεχόμενο παντός είδους. Μετά την περυσινή δύσκολη χρονιά, λόγω του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και του τυφώνα «Survivor» που παρέσυρε στο πέρασμά του σχεδόν τα πάντα, τα κανάλια εφέτος αποφάσισαν να πάρουν το αίμα τους πίσω. Επιμελήθηκαν ένα πλούσιο σε περιεχόμενο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, αρκετή μυθοπλασία και τηλεπαιχνίδια για όλα τα γούστα. Ορισμένα από τα προγράμματα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στους τηλεοπτικούς δέκτες μας. Το παζλ της σεζόν συμπληρώνεται κομμάτι-κομμάτι και αυτή την εβδομάδα θα τοποθετηθούν τα βαριά κομμάτια της prime time ζώνης. Εκεί που δίνεται το μεγαλύτερο βάρος, καθώς είναι η ζώνη που θα αναδείξει τον μεγάλο νικητή στις αρχές καλοκαιριού.
Οι πρεμιέρες
Πρεμιέρα κάνει αύριο το κομμάτι της μυθοπλασίας, με όχι μία ή δύο αλλά επτά ελληνικές σειρές, εκ των οποίων οι τέσσερις ολοκαίνουργιες. Μετά την καθημερινή «Παρθένα Ζωή» ο ΑΝΤ1 ρίχνεται στη μάχη με τις σειρές «Κάτι χωρισμένα παλικάρια» και «4χχχ4», οι οποίες θα προβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Πέμπτη στις 23.00. Στην πρώτη οι Κώστας Κόκλας, Μάριος Αθανασίου, Σπύρος Πούλης, Νίκος Μουτσινάς και Σταύρος Σβήγκος είναι πέντε «χωρισμένοι» και εντελώς διαφορετικοί άντρες οι οποίοι αποφασίζουν να συγκατοικήσουν και να ζήσουν επιτέλους την απόλυτη ελευθερία μακριά από τις Μαριάννα Τουμασάτου, Μαρία Σολωμού, Βασιλική Ανδρίτσου, Νατάσα Τσακαρισιάνου και τον Γιώργη Κοντοπόδη αντίστοιχα που τους κάνουν τη ζωή μαρτύριο. Την ίδια στιγμή, τέσσερις σύγχρονες γυναίκες και αχώριστες φίλες θα έρθουν αντιμέτωπες με τέσσερις «δύσκολες» σχέσεις στο «4χχχ4», τη σειρά για τη γυναικεία φιλία και τις σχέσεις στην οποία πρωταγωνιστούν οι Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Νίκη Γρανά και Κατερίνα Μισιχρόνη.
Στον Alpha, ο οποίος επιμένει και στηρίζει για μία ακόμη χρονιά το κομμάτι της μυθοπλασίας, οι επιτυχημένες σειρές «Το σόι σου» και «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» θα συνεχίσουν και εφέτος, για τέταρτη και πέμπτη χρονιά αντίστοιχα, να μας προσφέρουν στιγμές γέλιου. Με μια μικρή διαφορά, ότι δίνουν νέο ραντεβού με τους τηλεθεατές. Πλέον οι οικογένειες Τριανταφύλλου και Χαμπέα θα «ανοίγουν» την πόρτα τού σπιτιού τους κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00. Οταν όμως οι παρεξηγήσεις και τα ευτράπελα βάλουν σε μπελάδες τις δύο οικογένειες τότε είναι η ώρα της «Μουρμούρας», στις 21.50, άλλωστε «όπου υπάρχει σόι, υπάρχει και μουρμούρα» όπως μας πληροφορεί και το σχετικό trailer του σταθμού. Με το καλησπέρα σας όμως εφέτος θα ξεκινήσουν τη Μουρμούρα και οι Σπύρος Τσεκούρας (τον γνωρίσαμε στον «Αστέρα Ραχούλας») και Αννα Κουτσαφτίκη, οι οποίοι μας έρχονται από τον Βορρά και τους οποίους ταλαιπωρεί σε καθημερινή βάση η έφηβη Σοφία, και οι νεαροί Σπύρος Χατζηαγγελάκης και Μαρία Χάνου. Χωρίς καμία αλλαγή η προσθήκη συνεχίζεται από την Παρασκευή και η ιστορία της πριγκίπισσας Ελισαβέτας, του Βαρνάβα και των υπηκόων του αλλόκοτου αυτού βασιλείου στο «Παραμύθι αλλιώς».
Το γέλιο όμως δεν σταματά εδώ, μετά το μυστηριώδες και άκρως ερωτικό «Τατουάζ», ο Ανδρέας Γεωργίου «ράβει» κάθε Πέμπτη, μαζί με τη Βάνα Δημήτριου, το «Κόκκινο νυφικό». Οι Νίκος Πουρσανίδης, Δημήτρης Γκουτζαμάνης και Δημήτρης Κουρούμπαλης απευθύνονται στον επαγγελματία ντετέκτιβ Θεοχάρη Ιωαννίδη για να βρουν λύση στο μυστήριο που πλανάται γύρω από τους αιφνίδιους θανάτους των τριών παρ’ ολίγον γυναικών τους στα σκαλιά της εκκλησίας. Ο ντετέκτιβ, ξαφνικά, θα βρει και συνοδοιπόρους στην περιπέτειά του τις Γιούλικα Σκαφιδά, Δανάη Σκιάδη και Ευδοκία Ρουμελιώτη.
Στο STAR η Βασιλική Τρουφάκου βρίσκει τον «άνδρα της ζωής της» στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιακόπουλου στη νέα απογευματινή-καθημερινή σειρά που είναι βασισμένη στην κορεατική παραγωγή με τίτλο «My husband got a family». Επειτα από χρόνια το STAR επαναφέρει την ψυχαγωγία στην πρωινή ζώνη με την εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου» και τους Κατερίνα Καραβάτου και Κρατερό Κατσούλη.
Οσον αφορά τις υπόλοιπες πρεμιέρες της εβδομάδας, τα μεσημέρια στον Alpha έρχεται η Ελένη Μενεγάκη με την ανανεωμένη «Ελένη» της αλλά και η Ελένη Τσολάκη με το τηλεπαιχνίδι γνώσεων Slam. Στον ΣΚΑΪ, την Τετάρτη ξεκινά ο δεύτερος κύκλος του «The Voice» με παρουσιαστή τον πολυσχιδή Γιώργο Καπουτζίδη.
Τέλος, ο ΑΝΤ1 θα μας μεταφέρει στις Φιλιππίνες και συγκεκριμένα στο νησί Παλαουάν, στο οποίο είκοσι ένας παίκτες χωρισμένοι σε 3 ομάδες θα δώσουν τη δική τους μάχη για τη διαμονή, την επιβίωση και την παραμονή στο «Nomads», το νέο reality επιβίωσης του σταθμού. Αύριο στις 21.00 ο Γρηγόρης Αρναούτογλου θα υποδεχθεί και επίσημα τους νομάδες.
Πρώτες μονομαχίες
Παρ’ όλο που η σεζόν βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα και είναι παράτολμο να καταλήξουμε σε συμπεράσματα για το ποιοι θα είναι οι νικητές και οι χαμένοι της σεζόν, τα νούμερα τηλεθέασης της Nielsen δίνουν ένα πρώτο δείγμα για τις μέχρι τώρα μονομαχίες. Στη γενική κατάταξη των καναλιών την εβδομάδα 18-24 Σεπτεμβρίου ο Alpha με 15,9% έκοψε πρώτος το νήμα και ακολουθούν ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ με 13% και 12,9% αντίστοιχα. Εκτός βάθρου βρίσκονται το Ε και το STAR με 9,5% και 9,4%. Σταθερή φαίνεται να είναι μέχρι στιγμής η πρωτιά στην πολύ πρωινή ζώνη για τον Γιώργο Παπαδάκη, ο οποίος την πρώτη εβδομάδα στον αέρα συγκέντρωσε κατά μέσο όρο 28,8% αφήνοντας τη δεύτερη θέση για το «Σήμερα» του ΣΚΑΪ (25,7%), ενώ η κυρία της πρωινής παρέας, Σταματίνα Τσιμτσιλή, κατέκτησε το 15,5% του κοινού, πάντα κατά μέσο όρο.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η αμέσως επόμενη ζώνη, η απουσία της Πόπης Τσαπανίδου φαίνεται ότι δεν έχει ευνοήσει την Αννα Μπουσδούκου και τον ΣΚΑΪ απέναντι στον ΑΝΤ1 και τη Φαίη Σκορδά. Σύμφωνα με τη Nielsen, το «Τώρα» έκλεισε την πρώτη εβδομάδα με 19,7% και το Πρωινό με 23,2%. Την περασμένη Δευτέρα η Αννα Μπουσδούκου έκανε την ανατροπή επικρατώντας στο γενικό σύνολο με 21,8% ενώ την Τετάρτη η Φαίη Σκορδά επανήλθε στην πρώτη θέση.
«Κόντρες» και επιστροφές
Πολλά τα τηλεπαιχνίδια στην απογευματινή ζώνη και οι τηλεθεατές δείχνουν να περνούν καλά με αυτά. Μέχρι στιγμής Ζέτα Μακρυπούλια, Χρήστος Φερεντίνος και Μαρία Μπεκατώρου σημειώνουν ικανοποιητικά ποσοστά. Την πρώτη εβδομάδα το καινούργιο «Still standing» κατάφερε να επικρατήσει του «Deal». Από τις αρχές όμως της δεύτερης εβδομάδας της παιχνιδιάρικης αυτής μονομαχίας ο Χρήστος Φερεντίνος πέρασε μπροστά με διαφορά μιας μονάδας.
Οσον αφορά τη μάχη των κεντρικών δελτίων ειδήσεων, η «επιστροφή» του Νίκου Χατζηνικολάου στις 8 δεν άλλαξε την κατάταξη της Δευτέρας, καθώς η Σία Κοσιώνη επικράτησε της πρώτης μονομαχίας με 17,2% έναντι 12,4% του ΑΝΤ1 και 8,2% του Star. Βέβαια η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου έδωσε ένα πλεονέκτημα στον άνκορμαν του ΑΝΤ1. Πάντως μεγάλος νικητής της μάχης των 8, μέχρι στιγμής, αναδεικνύεται ο Alpha με την καθημερινή σειρά «Ελα στη θέση μου», η οποία σημειώνει ποσοστά άνω του 25%. Το δελτίο του Alpha έχει να ανταγωνιστεί την «Παρθένα Ζωή» του ΑΝΤ1 και από ό,τι φαίνεται ο Αντώνης Σρόιτερ κερδίζει μία προς μία τις μάχες.
Στην prime time ζώνη, την πιο ενδιαφέρουσα και πλούσια των τελευταίων ετών, προς το παρόν το «Τατουάζ» σημειώνει υψηλά ποσοστά αλλά επί της ουσίας «ανταγωνίζεται» τον εαυτό του, καθώς βρίσκεται απέναντι σε επαναλήψεις. Το σκηνικό αναμένεται να αλλάξει από αύριο κιόλας, όταν θα αντιμετωπίσει τους «Νομάδες» του ΑΝΤ1. Η πραγματική μάχη τώρα ξεκινά και η σεζόν από ό,τι φαίνεται θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα, με πολλές ανατροπές ως το τέλος.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.