Συναυλίες, ειδικά αφιερώματα, παραστάσεις θεάτρου και χορού αλλά κι εκπαιδευτικά προγράμματα και διαλέξεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της σεζόν 2017-2018 του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η «βεντάλια» της μουσικής εκτείνεται από την κλασική_ η οποία είναι και ο βασικός πυρήνας_ ως την τζαζ και την ροκ με ενδιάμεσους σταθμούς την ελληνική, την παραδοσιακή αλλά και την έθνικ. Την αρχή κάνει η Ορχήστρα Μπαρόκ του Φράιμπουργκ υπό τον διάσημο Ρενέ Γιάκομπς με τη συμμετοχή της διεθνούς φήμης σοπράνο και ιδιαίτερα αγαπητή στη χώρα μας Μάρλις Πέτερσεν τον Οκτώβριο, ενώ η αυλαία θα κλείσει με τον σούπερ σταρ του πόντιουμ Γκουστάβο Ντουνταμέλ και τη Συμφωνική Simon Bolivar από τη Βενεζουέλα.

Στα διάσημα ορχηστρικά σύνολα που θα εμφανιστούν εφέτος περιλαμβάνεται η Φιλαρμονική της Γαλλικής Ραδιοφωνίας με τον Μίκο Φρανκ στο πόντιουμ και σολίστ τους πιανίστες Κάτια Μπουνιατισβίλι και Γιώργο Εμμανουήλ Λαζαρίδη, η Ορχήστρα του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης υπό τον Ιβαν Φίσερ (παλαιό γνώριμο του ελληνικού κοινού) και σολίστ τον πιανίστα Ράντου Λούπου , η Συμφωνική της Πράγας υπό τον Πετρ Αλτρίχτερ, οι Μουσικοί του Λούβρου υπό τον Μαρκ Μινκοφσκί.
Ο κύκλος «Χορός στο Μέγαρο» αρχίζει με το νεοϋορκέζικο συγκρότημα Pilobolus Dance Theater με την παράσταση «Shadowland» ενώ η βερολινέζα χορογράφος Σάσα Βαλτς επιστρέφει στο Μέγαρο με την ομάδα της για να παρουσιάσει τη νέα πολυαναμενόμενη χορογραφία της με τίτλο «Creation».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τον δημοφιλή κύκλο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, τις «Γέφυρες», ενώ σε χώρο δημιουργίας μεταμορφώνεται το Β΄Υποσκήνιο της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη ανοίγοντας τις πόρτες του στο κοινό μέσα από τον νέο κύκλο Megaron Underground. Ενας νέος, επίσης, κύκλος με διαφορετική ματιά στη λεγόμενη κλασική μουσική είναι το «With a twist» αλλά και το «Vive la France» ο οποίος αποτίει φόρο τιμής στις συνάφειες ανάμεσα στη Γαλλία και στην Ελλάδα. Στις νέες αφίξεις της σεζόν συμπεριλαμβάνονται οι Μουσικές του Μεσοπολέμου, τα Μουσικά Πορτρέτα, το Αφιέρωμα στη Ρένα Κυριακού και οι κύκλοι «Για τσέλα και γκάμπες» και «Για ξύλινα και πνευστά», ενώ συνεχίζονται ο κύκλος Παλαιά Μουσική και το αφιέρωμα στον Νίκο Σκαλκώτα.