Ελληνική σειρά
«Ελα στη θέση µου» Alpha, 20.00
Νέα σεζόν, νέα βάσανα για την οικογένεια Σοφοκλέους. Εφέτος η πανίσχυρη Αιμιλία και οι γιοι της, Βλάσης και Αχιλλέας, βρίσκονται πλέον σε μειονεκτική θέση, αφού η Sofo Express International έχει περάσει στα χέρια του Δαμιανού, της Φαίης και της Σύλβιας. Ο μεγάλος κίνδυνος όμως έρχεται απ’ «έξω» και ακούει στο όνομα Μένη Σουλτς (Ναταλία Δραγούμη). Η σκληρή Ελληνογερμανίδα με καταγωγή από την Κοζάνη έχει ένα κρυμμένο μυστικό που τη συνδέει με την οικογένεια Σοφοκλέους και φέρνει μαζί της ένα «τσουνάμι» εξελίξεων και ανατροπών.


Ελληνική ταινία
«Απόψε τρώµε στης Ιοκάστης» ΑΝΤ1, 21.00
Οταν μια ωραία πρωία μια φιλήσυχη γειτονιά διαταράσσεται από την απροσδόκητη εξαφάνιση μιας λετονής μανικιουρίστ (Μπέτυ Μαγγίρα), η χήρα, μάνα και υποτιθέμενη business woman Ιοκάστη Παπαδάμου (Ρένια Λουιζίδου) ενώνει τις δυνάμεις της με τη δαιμόνια, πλην όμως παντελώς αφελή, γειτόνισσά της (Μαρία Γεωργιάδου) για να ρίξουν άπλετο φως στην περίεργη, ομολογουμένως, υπόθεση. Η προϋπηρεσία τους ανύπαρκτη και η ευφυΐα τους υπό ξεκάθαρη αμφισβήτηση, όμως υπάρχει κάτι στα μάτια τους που υπόσχεται πως, ευτυχώς, τα πράγματα δεν θα αργήσουν να γίνουν άνω-κάτω. (2014, 130′)


Ξένη ταινία
«Μη µου χαλάς τη µέρα»
(The last stand) Star, 21.00
Ο σερίφης Ρέι Οουενς εγκαταλείπει τη μεγαλούπολη του Λος Αντζελες για να «πατάξει το κακό» στην πιο ήσυχη και γαλήνια συνοριακή πόλη των ΗΠΑ. Αντίπαλός του ο διαβόητος «βαρόνος» των ναρκωτικών Γκαμπριέλ Κορτές, ο οποίος αποφασίζει να μετατρέψει μια απλή μεταγωγή φυλακισμένου σε κινηματογραφική απόδραση επικών διαστάσεων. Θα τα καταφέρει άραγε ο Κορτές να προσπεράσει την ισχυρότατη ενέδρα που του στήνουν οι Αρχές και να ξεγλιστρήσει στο γειτονικό Μεξικό ή θα του κόψουν την πορεία μια για πάντα ο σερίφης Οουενς με το άπειρο προσωπικό του και ο πράκτορας Τζον Μπάνιστερ; (ΗΠΑ, 2013, 95′)

HeliosPlus