Μετά την Αγγλία, την Ουαλία και τη Νέα Ζηλανδία, η PeopleCert, ο παγκοσμίου εμβέλειας όμιλος πιστοποιήσεων, φέρνει στην Ελλάδα τις πιστοποιήσεις αγγλομάθειας «LanguageCert International ESOL».
Η LanguageCert, ως φορέας πιστοποίησης, στοχεύει σε υψηλής ποιότητας πιστοποιήσεις γλωσσικών δεξιοτήτων, προσφέροντας εξετάσεις προσαρμοσμένες στην ταχύτητα της εποχής και τις σύγχρονες ανάγκες εκπαιδευτικών και σπουδαστών.
Με αιχμή λοιπόν, την τεχνολογία, αλλά και το πλεονέκτημα της βαριάς βρετανικής κληρονομιάς, η PeopleCert παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου τη νέα, βρετανικής προέλευσης, πιστοποίηση γλωσσομάθειας σε ειδική εκδήλωση στη βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα, υπό την αιγίδα της πρέσβειρας κ. Κέιτ Σμίθ.
«Είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι η LanguageCert, η πλέον καινοτόμος και προηγμένη ESOL στον κόσμο εισέρχεται στην ελληνική αγορά. Με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών της PeopleCert, όπως το Διαδικτυακό Σύστημα Επιτήρησης (Online Invigilation System) και με την κατοχή από την πλευρά μας του πιο σημαντικού και έμπειρου Συμβουλευτικού Συμβουλίου, η LanguageCert αποτελεί την επόμενη γενιά Πιστοποιητικών Αγγλικής Γλώσσας» ανέφερε κατά την διάρκεια της παρουσίασης ο πρόεδρος και CEO του ομίλου PEOPLECERT κ. Βύρων Νικολαΐδης.
Όπως αναφέρθηκε, κατά την διάρκεια της παρουσίασης, για τη διεξαγωγή των εξετάσεων χρησιμοποιούνται προηγμένες, καινοτόμες και ευέλικτες τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί από τον όμιλο PeopleCert, και θα έχουν εφαρμογή στο άμεσο μέλλον σε υπολογιστές, κινητά και τάμπλετ.
Από την πλευρά του ο δρ. Michael Milanovic, Πρόεδρος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της LanguageCert και πρώην CEO των πιστοποιήσεων αγγλικής γλώσσας του Cambridge δήλωσε: «Η LanguageCert συνδυάζει την παράδοση και εμπειρία με την καινοτομία. Είναι μια μοναδική και πρωτοπόρος σειρά εξετάσεων δεξιοτήτων αγγλικής γλώσσας, η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα, σύγχρονα συστήματα διαδικασιών και εξελιγμένες τεχνολογικές λύσεις».
Η υποδομή της PeopleCert δίνει στην LanguageCert ένα στρατηγικό πλεονέκτημα, επιτρέποντας τη διοργάνωση εξετάσεων σύμφωνα με τις ανάγκες και απαιτήσεις των εκπαιδευτικών οργανισμών και υποψηφίων, σε πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα ανάλογα με τη ζήτηση, και σε συχνές ημερομηνίες εξετάσεων.
Μεταξύ άλλων, θα γίνονται ξεχωριστές γραπτές και προφορικές εξετάσεις που οδηγούν σε ξεχωριστά πιστοποιητικά. Ετσι οι υποψήφιοι μπορούν να δώσουν και τις δύο εξετάσεις μαζί ή σε διαφορετικές εξεταστικές περιόδους, κατοχυρώνοντας την πιστοποίηση που πέτυχαν, ανεξαρτήτως αν έχουν επιτύχει στην άλλη.
Επίσης οι εξετάσεις θα γίνονται κάθε μήνα στην Αθήνα και 4 φορές το χρόνο σε άλλες πόλεις της χώρας.
Η LanguageCert είναι αναγνωρισμένη από το Office of Qualifications and Examinations Regulation (Ofqual), την Ανεξάρτητη Αρχή που ρυθμίζει την ποιότητα των εξετάσεων και των αξιολογήσεων στην Αγγλία.
Σήμερα, οι πιστοποιήσεις LanguageCert International ESOL είναι αναγνωρισμένες σε χώρες όπου τα αγγλικά είναι η επίσημη γλώσσα, όπως η Νέα Ζηλανδία και η Ουαλία, αλλά και στην Ισπανία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και την Τσεχία, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία εξάπλωσης παγκοσμίως.