«Αυτοψία» στον Σαρωνικό (live)

Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημοσιογράφοι έχει προγραμματιστεί να επισκεφτούν σήμερα, Τετάρτη, την περιοχή του ναυαγίου του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ II» καθώς και το παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού Κόλπου, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Περιοδεία με σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έκαναν το μεσημέρι της Τετάρτης εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημοσιογράφοι. Ειδικότερα επισκέφτηκαν την περιοχή του ναυαγίου του «Αγία Ζώνη II» καθώς και το παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού Κόλπου μέχρι τον Άγιο Κοσμά, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, συνοδευόμενοι από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου ΔιονύσηΚαλαματιανό.

Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους ο κ. Καλαματιανός σημείωσε ότι «η προσπάθεια που γίνεται τόσο από το Λιμενικό όσο και από τις υπηρεσίες του υπουργείου, του δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης συνεχίζεται απρόσκοπτα ώστε να έχουμε το θετικό αποτέλεσμα και να παραδοθούν η θάλασσα και οι ακτές όπως πρέπει.»

Ερωτηθείς για το εάν υπήρξε καθυστέρηση στη διαχείριση του περιστατικού επεσήμανε ότι «για την καθυστέρηση απάντησε ότι έχουν υπάρξει δηλώσεις από τον υπουργό και τον υφυπουργό σχετικά με το θέμα. Προκύπτει από τον θάλαμο επιχειρήσεων όσο και από την συνολική διαχείριση ότι η αντίδραση του Λιμενικού και των υπηρεσιών του υπουργείου υπήρξε άμεση και για αυτό υπήρξε θετικό αποτέλεσμα σε σχέση με άλλες περιπτώσεις ναυαγίων που έχουν συμβεί στη χώρα μας όσο και διεθνώς.»

Επίσης για το θέμα που προέκυψε με το πλοίο που έκανε ως χθες απάντληση καυσίμων από το «Αγία Ζώνη ΙΙ» ο κ. Καλαματιανός ανέφερε ότι «από την Δευτέρα είχε ειδοποιηθεί ο ανάδοχος της απάντλησης ότι τα πιστοποιητικά του πλοίου πρόκειται να λήξουν την Τρίτη το βράδυ στις 12 η ώρα και τον ενημέρωσε το υπουργείο να προχωρήσει σε διαδικασία αντικατάστασης. Ήταν άμεση και εκεί η αντίδραση του υπουργείου.»

Παραλιακό μέτωπο


Η πετρελαιοκηλίδα



Δείτε την περιήγηση στο facebook



Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.