Προχωρεί ομαλά η διαδικασία για την μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών του ΟΛΘ, στο νέο ιδιοκτήτη και θα ολοκληρωθεί στο αναμενόμενο χρονικό διάστημα, επεσήμανε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά τις συναντήσεις που έχει με αφορμή την επίσκεψή του στην 82η ΔΕΘ.

Ο υπουργός είχε συνάντηση με την διοίκηση της Ένωσης Λιμένω Ελλάδος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο κ. Κουρουμπλής άκουσε όλα τα ζητήματα που του έθεσαν οι πρόεδροι των Οργανισμών Λιμένων.

Ακολούθως συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Μέλλιο, με τον οποίον συζητήθηκε κυρίως το θέμα της σύνδεσης του λιμανιού με το σιδηροδρομικό δίκτυο. Τη μελέτη του έργου έχει αναλάβει η εταιρία «Εγνατία Οδός Α.Ε.». Συζητήθηκαν ακόμα οι προοπτικές χρηματοδότησης του έργου.

Οι κ.κ. Κουρουμπλής και Μέλλιος συζήτησαν ακόμα τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη για να περάσει ο λιμένας Θεσσαλονίκης στην ιδιοκτησία του νέου επενδυτή.

Στη συνέχεια ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στον ΟΛΘ, οι οποίοι του εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την πορεία της αξιοποίησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, καθώς και για το κατά πόσον οι νέοι ιδιοκτήτες του λιμανιού θα διατηρήσουν σε ισχύ τον υφιστάμενο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού. Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε κατηγορηματικά ότι το υπουργείο Ναυτιλίας έχει διασφαλίσει πως θα ισχύσει για τους εργαζόμενους στον ΟΛΘ ακριβώς ό,τι έχει εξασφαλιστεί και για τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ και ότι διασφαλίζονται πλήρως και στις δύο περιπτώσεις (Πειραιά και Θεσσαλονίκη) τα δικαιώματα των εργαζομένων, παρά την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των δύο λιμανιών.

Ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε ακόμα με εκπροσώπους των ναυτικών πρακτόρων, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να ολοκληρωθεί σύντομα η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΘ, ώστε να αρχίσει να υλοποιείται, το επενδυτικό πρόγραμμα που θα αναβαθμίσει το λιμάνι. Επίσης ζήτησαν να αντιμετωπιστούν θέματα που αφορούν τη πλοήγηση των πλοίων στο λιμάνι. Ο υπουργός σημείωσε ότι ήδη αγοράζονται μηχανές και προσλαμβάνεται προσωπικό για την Πλοηγική Υπηρεσία. Ήδη έχει προσληφθεί ένας υπάλληλος στη Θεσσαλονίκη, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την πρόσληψη και δεύτερου, για την ενίσχυση της υπηρεσίας.

Ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε και με την Ομοσπονδία των Τελωνειακών Υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν ανακοινώσει ότι από τις 15 Σεπτεμβρίου θα σταματήσουν την βραδινή βάρδια. Ο υπουργός άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που του έθεσαν και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς για να βρεθούν λύσεις στα ζητήματά τους.

Επίσης ζήτησε να υπάρξει και έγινε, νέα συνάντηση σήμερα Σάββατο, μεταξύ της διοίκησης των τελωνειακών, της Διοίκησης του ΟΛΘ και της Ομοσπονδίας των Ναυτικών Πρακτόρων, κατά την οποία έγινε προσπάθεια να βρεθεί λύσεις, ενώ συμφωνήθηκαν και νέες επαφές.