Η μάχη της Κεντροαριστεράς

Οι επτά υποψηφιότητες ήταν αναμενόμενες. Φώφη Γεννηματά, Γιώργος Καμίνης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιάννης

Οι επτά υποψηφιότητες ήταν αναμενόμενες. Φώφη Γεννηματά, Γιώργος Καμίνης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιάννης Ραγκούσης, Γιάννης Μανιάτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Ανδρουλάκης. Την Παρασκευή, προστέθηκαν άλλες τρεις. Απόστολος Πόντας, Κωνσταντίνος Γάτσιος και Δημήτρης Τζιώτης, ανέβασαν τον αριθμό των υποψηφίων στους 10. Τυπικά οι υποψηφιότητες θα επικυρωθούν από την επιτροπή Αλιβιζάτου στο τέλος του μήνα. Ωστόσο, από χθες τα επιτελεία των υποψηφίων ανεβάζουν ρυθμούς. Η μάχη για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς άρχισε.

Η Φώφη Γεννηματά, το κατά πολλούς φαβορί της διαδικασίας εκλογής, συνόδευσε την κατάθεση της υποψηφιότητας της με 1200 υπογραφές νέων κάτω των 35 ετών. «Θα ακολουθήσουν κι άλλες» είπε στον Νίκο Αλιβιζάτο που έδειξε να εντυπωσιάζεται από τη συλλογή υπογραφών από τόσους νέους ανθρώπους. Η πρόεδρος του ΠαΣοΚ, ρίχνει τώρα το βάρος την στην παρουσία στη ΔΕΘ, την Κυριακή και τη Δευτέρα. Θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς και με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία της, τη Δευτέρα το βράδυ, στο Βελίδειο. Η κυρία Γεννηματά αναμένεται να ασκήσει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, θα αναφερθεί στις εξελίξεις που οδηγούν στην επανένωση της Κεντροαριστεράς και θα εστιάσει στο «Πρόγραμμα Ελλάδα», τη σημαία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για το αύριο της χώρας.

Για τη ΔΕΘ, προετοιμάζεται και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού θα έχει και αυτός επαφές με παραγωγικούς φορείς ενώ θα παρουσιάσει το πολιτικό του στίγμα σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη. Ο κ. Θεοδωράκης την Κυριακή θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ομιλία στο της Τεχνόπολης στο Γκάζι. Κατά την περιοδεία του στη Στερεά Ελλάδα ο κ. Θεοδωράκης τόνισε και πάλι τη σημασία της εξ αποστάσεως ψηφοφορία και επανέλαβε ότι η διαδικασία εκλογής δεν αφορά τη ΔΗΣΥ, το ΠαΣοΚ ή το Ποτάμι αλλά το νέο κίνημα στο χώρο του κέντρου.

Ο Γιώργος Καμίνης που θα συνεχίσει τις επαφές και τις περιοδείες του σε περιφέρειες της χώρας, ολοκλήρωσε την στελέχωση της ομάδας που θα στηρίξει την υποψηφιότητα του. Επικεφαλής της καμπάνιας ορίστηκε ο Μιχάλης Στάγκος, υπεύθυνος του οργανωτικού ο Στ. Παραστατίδης και υπεύθυνος θέσεων ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να δώσει τη Δευτέρα το βίντεο της υποψηφιότητας του και προγραμματίζει σειρά περιοδειών σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ο νεαρός ευρωβουλευτής στη δήλωση του τόνισε ότι «τα κόμματα τα γεννούν οι κοινωνικές ανάγκες και όχι οι φιλοδοξίες» υποσχέθηκε να δουλέψει «με αφοσίωση, θάρρος και ειλικρίνεια» και υπογράμμισε ότι «η αλλαγή δεν θα έρθει αν περιμένουμε κάποιους άλλους να τη φέρουν.»

Κινητικότητα παρατηρείται στις τάξεις όλων των υποψηφίων με τον Γιάννη Ραγκούση να θέτει στο τραπέζι μια σειρά πολιτικών αλλά και διαδικαστικών θεμάτων. « Αλίμονο αν δεν πραγματοποιηθεί μία επίσημη εναρκτήρια εκδήλωση με σύντομες ομιλίες όλων των υποψηφίων. Αλίμονο αν δεν διοργανωθούν συζητήσεις και διάλογος μεταξύ των υποψηφίων σε κάθε περιφέρεια. Χτίζουμε μια νέα προοδευτική παράταξη δεν συμμετέχουμε σε πολιτικό Survivor» δήλωσε. Την Πέμπτη τάχθηκε, με δήλωση του, υπέρ μιας νέας πολιτειακής αρχιτεκτονικής, προτείνοντας Προεδρική Δημοκρατία.

Συνεχείς επαφές και συσκέψεις μες τους επιτελείς του έχει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Σε ανοιχτή συζήτηση για τη σοσιαλδημοκρατία θα μιλήσει ο Γιάννης Μανιάτης που περιμένει η συζήτηση από τα διαδικαστικά να περάσει στην πολιτική ατζέντα προκειμένου να αρχίσει η συζήτηση για το αύριο της χώρας για το οποίο έχει παρουσιάσει ένα σχέδιο βασισμένο σε 4 άξονες.

Διαδικαστικές εκκρεμότητες

Την Τρίτη η επιτροπή Αλιβιζάτου θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να ασχοληθεί με τις διαδικαστικές εκκρεμότητες. Ανάμεσα τους η εξ αποστάσεως ψηφοφορία που έχει γίνει πεδίο αψιμαχιών. Η επιτροοπή αναμένει τις απαντήσεις από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για το κατά πόσο μπορεί να υπάρχει πλήρης εξασφάλιση της αξιοπιστίας και της αδιαβλητότητας της διαδικασίας. Η Χαρ. Τρικούπη εμμένει στη θέση της ότι θα πρέπει να υπάρχει αυτοπρόσωπη παρουσία για την παραλαβή του κωδικού που θα επιτρέψει τη ψήφο από τον υπολογιστή ή το κινητό τηλέφωνο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.