Μια ταινία κινουμένων σχεδίων που φαίνεται αποφασισμένη να εισχωρήσει δυναμικά στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να γίνει το απόλυτο παιδικό must μέσα στον Σεπτέμβριο. Το «Emoji, η Ταινία» έρχεται για να ξεκλειδώσει τον μυστικό κόσμο των smartphones, κρυμμένος στο app της Τεξτόπολης (δηλαδή του Λος Αντζελες) εκεί όπου κατοικούν όλα τα emojis, οι φατσούλες που έχουν γίνει πλέον τόσο πολύ της μόδας στους χρήστες των κινητών. «Ζουν» με την ελπίδα ότι κάποτε θα επιλεγούν από κάποιον χρήστη…
«Τα emojis μας βοηθούν να εκφράσουμε τους εαυτούς μας και τα συναισθήματά μας» είναι η άποψη του Τόνι Λεοντίς, σκηνοθέτη της ταινίας, ο οποίος μάλιστα φέρνει ως παράδειγμα την μητέρα του η οποία όποτε του στέλνει ένα emoji καρδιά «καταλαβαίνω αμέσως τι θέλει να μου πει. Μας διευκολύνουν ποικιλοτρόπως, αφού καμιά φορά δεν έχουμε χρόνο να γράψουμε ένα μήνυμα, ή απλά φοβόμαστε να εκφράσουμε με λεπτομέρεια αυτό που θέλουμε ή ακόμη διστάζουμε να εξωτερικεύσουμε κάποια πράγματα με ξεκάθαρο τρόπο.»
Κεντρικός ήρωας της ταινίας είναι ο Τζιν (στα ελληνικά με τη φωνή του Δημήτρη Μακαλιά) ο οποίος δεν έχει μόνο μία έκφραση, αλλά όλες τις εκφράσεις. Και αυτό είναι το πρόβλημά του. Μη μπορώντας να βάλει φίλτρο στα συναισθήματά του αποφασίζει να ταιριάξει με τους υπόλοιπους και να κάνει περήφανους τους γονείς του. Πως; Με ένα επικίνδυνο ταξίδι μέσα στον κόσμο του τηλεφώνου, ώστε να αλλάξει τον κώδικά του, για να έχει και αυτός μία και μόνο έκφραση.
Δίπλα του ο Κόλλα Πέντε (Hi 5, στα ελληνικά με τη φωνή του Δημήτρη Μαρίζα) ένα emoji ανοιχτή παλάμη, έτοιμο ανά πάσα στιγμή να «κολλήσει πέντε») αλλά και η Ατίθαση (Jailbreak, στα ελληνικά με τη φωνή της Αφροδίτης Αντωνάκη) μια σκληρή τύπισσα με μπλε μαλλιά που ξέρει να σπάει τον κώδικα των emojis. H Γελαστή (Smiler, στα ελληνικά με τη φωνή της Σοφίας Τσάκα) είναι το πρώτο emoji που υπήρξε ποτέ, το αφεντικό της Τεξτόπολης, γελαστό αλλά και σατανικό ενώ ο αριστοκράτης Κακάς (Poop, στα ελληνικά με τη φωνή του Χρήστου Συριώτη) φορά γραβάτα από χαρτί υγείας και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή emojis.
Μερικοί μόνο από τους δεκάδες ήρωες της ταινίας για τις ανάγκες της οποίας σχεδιάστηκαν και δημιουργήθηκαν πάνω από 300 emojis. Μάλιστα για την πολύ εντυπωσιακή σκηνή χορού της ταινίας, η παραγωγή στράφηκε προς τον χορογράφο Mατ Στεφανίνα, ο οποίος στο κανάλι του στο YouTube έχει πάνω από 10 εκατομμύρια συνδρομητές και τα βίντεό του έχουν πάνω από 1.5 δισεκατομμύριο θεάσεις. Το «Emoji, η Ταινία» είναι το τελευταίο επίτευγμα στον χώρο του καρτούν της Columbia Pictures που συνεργάστηκε με την Sony Pictures Animation
Στις αίθουσες από την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου σε διανομή Feelgood