Μόνο μία χειραποσκευή στις πτήσεις της Ryanair

Η Ryanair ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι πολλοί επιβάτες της δεν θα έχουν το δικαίωμα να μεταφέρουν δύο χειραποσκευές στην καμπίνα.

Η Ryanair ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι πολλοί επιβάτες της δεν θα έχουν το δικαίωμα να μεταφέρουν δύο χειραποσκευές στην καμπίνα.
Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους αναφέρεται στους επιβάτες δίχως προτεραιότητα επιβίβασης, οι οποίοι εφεξής θα πρέπει να αφήνουν τη δεύτερη χειραποσκευή τους στη δωρεάν φύλαξη στην πύλη επιβίβασης στο αεροσκάφος.
Για τις μεγαλύτερες τσάντες η Ryanair μειώνει τις χρεώσεις της από τις 35 στις 25 βρετανικές στερλίνες (από τα 38,2 στα 27,3 ευρώ), για να ενθαρρύνει τους επιβάτες να μεταφέρουν περισσότερες αποσκευές στο cargo του αεροσκάφους, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του BBC.
Η Ryanair διευκρίνισε ότι οι αλλαγές αυτές θα ισχύσουν από το Νοέμβριο. Στόχος των νέων ρυθμίσεων είναι να μειωθούν οι καθυστερήσεις στις πτήσεις καθώς ένας μεγάλος αριθμός πελατών της παίρνουν μαζί τους στην καμπίνα των επιβατών δύο τσάντες.

«Γινόμαστε θύματα της καλοσύνης μας να αφήνουμε τους πελάτες να φέρουν δωρεάν και δεύτερη χειραποσκευή στην καμπίνα των επιβατών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της μεγαλύτερης σε επιβατική κίνηση εταιρείας χαμηλού κόστους στην Ευρώπη.

«Η κατάχρηση της πρακτικής αυτής έχει ως συνέπεια καθυστερήσεις στις πτήσεις, διότι οι επιβάτες επιχειρούν συχνά να επιβιβαστούν με χειραποσκευές τριπλάσιου μεγέθους από τις επιτρεπόμενες», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Rynair.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.